Soda bikarbona i limun je ljekovita kombinacija koja je u stanju usporiti razvoj teških bolesti, a možda i spriječiti širenje raka.

Znanstvena istraživanja su otkrila da vam nekoliko kapi limunovog soka pomiješanih sa sodom bikarbonom mogu spasiti život.

Ova kombinacija je u stanju usporiti razvoj teških bolesti ili spriječiti širenje raka.
Soda bikarbona se koristi za njegu tijela izvana i iznutra. A ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti cijelo tijelo.

Smjesa sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih stanica kože, ali i za izbjeljivanje zuba.

Ovo su ljekovita svojstva sode bikarbone i limuna:

1. Alkalizira tijelo

Soda bikarbona i limun alkaliziraju cijelo tijelo. To nam pomaže, na primjer, u borbi protiv acidoze koja se može dogoditi kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tijela, ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Ovo je također odličan lijek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se tijelo očisti i sagori masti.

2. Metabolizam

Već ste čuli da limun ubrzava probavu, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobit ćemo odličnu mješavinu koja se uspješno bori protiv nadutosti i žgaravice, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

3. Čisti tijelo

Soda bikarbona i limun pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba. Ta kombinacija također pomaže tijelu u borbi protiv virusa.

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što potiče širenje kancerogenih stanica.

Zbog svega toga ne zaboravite svako jutro popiti limunadu u koju ste razmutili malu žličicu sode bikarbone. Na taj način ćete regulirati loš kolesterol i poboljšati rad krvožilnog sustava.

Kako se koristi?

Sastojci: Sok od pola limuna, 1 žličica sode bikarbone, 1 čaša vode (200ml).

Primjena: Iscijedite limun i tom soku dodajte sodu bikarbonu pa sve prelijte vodom. Popijte ovu limunadu na prazan želudac svako jutro tijekom tjedan dana. Napravite pauzu 14 dana, pa ponovite postupak, savjetuje Stil.

PROČITAJTE JOŠ: