Probuđenje u Asburyju

Probuđenje na američkom sveučilištu Asbury je trenutno tema brojnih kršćanskih medija. Na tisuće mladih dolaze tamo kako bi doživjeli susret s Gospodinom. Je li takvo probuđenje stvarno?

YouTuber Allan Parr se dotakao te teme i probuđenja općenito, ne negirajući da se u Asburyju uistinu događa Božje djelo.

Evo što on kaže:

Probuđenje se definira kao osobni susret s Isusom Kristom koji rezultira radikalnom promjenom predanosti, karaktera i ponašanja. Međutim, postoji nekoliko opasnih zabluda o Probuđenju s kojima se treba pozabaviti:

Prvo pogrešno shvaćanje je da se Probuđenje odnosi na mjesto, a ne na osobu. Ljudi voze kilometrima kako bi imali susret s Bogom, nadajući se da će doživjeti nešto čarobno ili mistično što ne mogu pronaći u vlastitom molitvenom životu ili svakodnevnim rutinama.

Alan Parr naglašava da je Bog isti bez obzira gdje se nalazio i da može susresti pojedince gdje god da su u svom hodu s Njim.

Druga zabluda je da se Probuđenje može planirati. Probuđenje je djelo Duha Svetoga i nikakvo služenje ili manipulacija ga ne može jamčiti.

Treća zabluda je da je Probuđenje samo za nevjernike. Dok Probuđenje često vodi do spasenja, ono je također za vjernike koji trebaju obnoviti svoju predanost Kristu.

Četvrta zabluda je da je Probuđenje jednokratan događaj. Probuđenje bi trebalo biti trajan proces neprestanog traženja Boga i preobrazbe, odnosno posvećenja.

Konačno, peta zabluda je da se Probuđenje tiče emocija, a ne duhovne preobrazbe. Emocije su nusprodukt oživljavanja, ali unutarnja preobrazba je pravi cilj.

Poznati YouTube propovjednik zaključuje svoj video dajući nekoliko stvari koje pojedinci mogu učiniti kako bi doživjeli osobno Probuđenje u vlastitim životima.

To uključuje poniznost pred Bogom, pokajanje za grijeh, svakodnevno traženje Božje prisutnosti i traženje Duha Svetoga da ispuni i osnaži nečiji život. Probuđenje nije samo jednokratni događaj, već stil života neprestanog traženja Boga i preobrazbe Njegovom prisutnošću.

Više o svemu pogledajte u videu ispod: