Sportašica prodala olimpijsku medalju kako bi pomogla bolesnom dječaku

Osvajačica olimpijske medalje Maria Andrejczyk prikupila je 44000 eura kako bi spasila život bolesnom dječaku. Prodala je svoju olimpijsku medalju.

Zove se Milosz. Riječ je o prekrasnom dječaku koji je nedavno operiran u bolnici u Barceloni, zahvaljujući plemenitoj gesti osvajačice olimpijske medalje Marie Andrejczyck. Poljska sportašica u bacanju koplja znala je u kakvom je stanju dječak i da mu je potrebna hitna operacija zbog malformacije srca, piše pl.aleteia.org.

Dala je na aukciju najvrjednije što je imala

Maria nije razmišljala dvaput i na aukciju je dala ono što je imala najvrjednije: srebrnu medalju koju je osvojila na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Dana 4. listopada, dr. Raúl Abella, voditelj Odjela za kongenitalne srčane bolesti u bolnici Dexeus u Barceloni, uspješno je operirao Milosza, koji je imao samo 8 mjeseci. Nakon intervencije i nakon nekoliko tjedana dijete je otpušteno i vraćeno kući u Poljsku.

VIDI OVO: Donirala je koštanu srž nepoznatom dječaku, a sada ga je konačno srela

Dječakova majka, Mónika, objasnila je da je Miloszu u dobi od četiri tjedna dijagnosticirano srčano oboljenje koje je zahtijevalo operaciju kako bi mu dalo nadu da će voditi normalan život.

Dala je na aukciju najvrjednije što je imala
Foto: Instagram/@m.andrejczyk

U to vrijeme, star samo mjesec dana, Milosz je podvrgnut prvoj operaciji u Poljskoj. Ali ova intervencija nije uspjela u potpunosti izliječiti dječakovo srčano stanje. Druga operacija, koja je omogućena zahvaljujući plemenitoj gesti poljske sportašice, u potpunosti je uspjela.

Obitelj je zahvalna sportašici na velikoj pomoći

Miloszova obitelj duboko je zahvalna Mariji. Aukcijom svoje olimpijske medalje prikupila je 44000 eura, novac koji je pokrio troškove operacije.

Beba se mora vratiti u Španjolsku u roku od šest mjeseci kako bi se procijenio napredak.

VIDI OVO: Medicinska sestra donirala bubreg dječaku i tako mu spasila život

Na pitanje Marije Andrejczyk žali li što je svoju olimpijsku medalju prodala na aukciji, ona kaže da njezin uspjeh “ostaje u srcu”, a da je medalja “samo predmet”. Sreća što je spasila bebin život, s druge strane, nadmašuje sve.

 

NAJNOVIJE!