Godinama je imala čudnu prugu na noktu, nije znala da je u životnoj opasnosti

Žena iz SAD-a koja je mislila da je pruga koja joj godinama raste na noktu “cool” užasnula se kada je saznala šta je to zapravo.

Maria Sylvia je rekla da je prvi put primijetila tamnosmeđu mrlju prije deset godina, ali nije razmišljala o tome jer je često odlazila kod liječnika zato što je sportašica.

Tiktokerica s više od 15.000 pratitelja podijelila je strašnu vijest nakon što je saznala da vjerojatno ima rak posljednje tri godine. Liječnici su joj rekli da je u pitanju tzv. subungualni melanom, težak oblik raka kože koji se nalazi ispod noktiju.

– Nitko to nije primijetio sve dok ga jednom liječnik nije uočio. Ovo je vjerojatno bilo oko 2014. godine, a oni su rekli: “To je čudno. Ali ti se baš ne uklapaš u demografiju” – prisjetila se ona na društvenoj mreži.

@invrfoundwaldo I wish I were joking lol but i have some awesome photos #SmoothLikeNitroPepsi #theadamproject #cancer #darkhumour #fml #myjourney ♬ original sound – kooze

Liječnici su joj uklonili nokat i dio kosti

Mariji je obavljena operacija u kojoj su joj liječnici uklonili nokat i dio kosti.

– Melanom može mirovati u fazi koja se zove “in situ”, što je kao nulta faza, do 13 godina. Zato je vrlo vjerojatno da ovo traje već 10 godina i da je možda kancerogeno posljednje tri, teško je reći – kazala je ona.

VIDI OVO: Kako prepoznati melanom prije nego bude prekasno?

Kada se probudila, imala je gips koji joj je pokrivao cijelu šaku i sprječavao je da pomiče palac dok se oporavljao. Na prst joj je presađena koža, a liječnici su joj uzeli tkivo sa ruke. Ona sada čeka da vidi kako će izgledati konačni rezultat.

@invrfoundwaldo

how much do you wanna bet my finger will look phallic af #UnsealTheMeal #OscarsAtHome #BridgertonScandal #melanoma #fuckcancer💚💙 #darkhumour #skingraft #cancer #WomenOwnedBusiness #InstaxChallenge

♬ original sound – Maria

I drugi su počeli primjećivati slične pojave kod sebe

Marijin video, koji je dostigao više od 14 milijuna pregleda, zabrinuo je gledatelje koji su počeli primjećivati slične pojave kod sebe.

Preporuka je da posjetite liječnika ako primijetite promjenu veličine, boje ili oblika noktiju, piše The Sun.

Ako vam se nokat odvoji od ležišta, krvari, stanji se, pukne ili ima modricu koja ne prolazi, to može biti znak da nešto nije u redu.