Riječi poznatog psihijatra trebaju zapamtiti svi roditelji koji se svađaju pred svojom djecom

Profesor Vladeta Jerotić bio je poznati srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, filozof, pisac i akademik, a ostavio nam je pregršt poučnih misli i smjernica. Njegove se riječi i danas koriste u mnogim područjima i doista su zlata vrijedne.

Vladeta Jerotić je na jednom predavanju ispričao šta misli o plakanju, a tu lekciju je naučio od hilandarskih monaha.

“Pa, plakanje je dar od Boga. Kad sam išao na Svetu Goru, išao sam nekoliko puta, pa su mi se neki monasi žalili: “Nisam plakao dvije godine”, kažu mi. “Pa?”, pitam ja, bio sam mlad “Što sad to znači?”, “Bog me je napustio”, rekao je i zastao.

“Fiziolozi su na putu da otkriju toksine u suzama”, nasmijao se dr. Jerotić i dodao: “Prema tome, plačite! Ne umjetno, ne stavljajte hren pod nos ili ne znam što… Plačite kad vam se plače.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zadužbina Vladete Jerotića (@vladeta.jerotic)

Inače, Sveta Gora je jedan od najvažnijih centara pravoslavlja u svijetu. Nalazi se na sjeveru Grčke, na jednom od tri poluotoka Halkidikija, Atosu. Na otoku se nalazi 20 samostana u kojima živi više od 2000 monaha.

Vladeta Jerotić preminuo je u 94. godini života 4. rujna 2018. u Beogradu. Pokopan je prema vlastitoj želji u obiteljskoj grobnici na Novom groblju.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare