Otkriven joj je rak grlića maternice s 24 godine
Foto: Facebook

Hvala Bogu, Heather je preživjela, a svoju priču je podijelila kako bi ohrabrila sve žene da odu na pregled i slušaju svoje tijelo.

Heather Keating (24) iz Irske se saznala da ima rak vrata maternice, a ona je svoju priču odlučila podijeliti kao upozorenje.

Otišla na ginekološki pregled nakon što je svom liječniku prijavila da ima krvarenje između ciklusa i nakon spolnog odnosa.

Međutim, ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, i da se vrati kada bude imala 25 godina.

“Zato što sam imala 24 godine nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja nisu me detaljno ispitali. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice”, navela je Heather.

VIDI OVO: MOGU VAM SPASITI ŽIVOT: Rak grlića maternice je izlječiv, a ovi rani znakovi ga otkrivaju

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirnate maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather trenutak kada je saznala užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.


Hvala Bogu, Heather je preživjela, a svoju priču je podijelila kako bi ohrabrila sve žene da odu na pregled i slušaju svoje tijelo.

This week is cervical cancer awareness week. So please share my story to let people know the importance of going for…

Gepostet von Heather Ryan am Montag, 25. Januar 2016

Svoju priču je podijelila na društvenim mrežama kako bi pomogla ljudima da prepoznaju simptome ove bolesti u samom početku.