Ravnatelj škole zabranio učenici da nosi masku ”Isus me voli”

Učenica Lydia Booth je 13. listopada u školi nosila masku “Jesus Loves Me” (Isus me voli) pa ju je ravnatelj škole tražio da je skine i stavi drugu, kažu odvjetnici djevojčice.

Lydijini roditelji Matthew i Jennifer Booth podignuli su tužbu protiv škole Simpson Central zbog incidenta. Par tvrdi da je škola prekršila ustavna prava njihove kćeri.

Lydia je na traženje ravnatelja skinula masku, ali ju je situacija prilično uzrujala, tvrde roditelji.

Djevojčica želi postati kršćanska misionarka

Lydia Booth, koja želi postati misionarka, bila je ‘duboko pogođena’ kad je bila ‘prisiljena’ skinuti masku s natpisom ”Isus me voli”, kažu odvjetnici. Devetogodišnjakinja je rekla da joj to ‘nešto znači’ i da je ‘njezin izbor da to nosi’.

VIDI OVO: Učiteljici prvog razreda zabranili da se moli s učenicima prije jela

“Javne škole su dužne poštovati slobodu izražavanja učenika koju im jamči Prvi amandman”, rekao je pravni savjetnik Michael Ross za WLBT.

“Ako ostali učenici mogu nositi maske s logotipovima sportskih timova ili natpisima poput ‘Black Lives Matter’, ne vidim zbog čega ova učenica nije dobila priliku jasno izraziti svoja uvjerenja”, dodao je.

Škola je nakon ovog slučaja ažurirala smjernice ponašanja te su maske ukrašene vjerskim obilježjima i logotipovima službeno zabranjene, piše Index.