NaslovnicaPopularnoRazlog broj jedan za razvod braka: Nije ono što mislite!

Razlog broj jedan za razvod braka: Nije ono što mislite!

Ovo je glavni razlog zbog kojeg se mnogi brakovi raspadaju. Ovaj članak analizira problem i nudi pet rješenja.

Uvjeren sam da najveći razlog razvoda nije preljub, financijski problemi ili nepomirljive razlike. To su samo simptomi dubljeg problema.

Iako su ovi problemi stvarni, mislim da postoji i veći problem.

Najčešći problem koji viđam među parovima koji imaju poteškoća u braku je manjak ulaganja u brak.

Iako je poredak otvoren za raspravu – je li netko izgubio interes pa manje i ulaže ili manje ulaže što je dovelo do gubitka interesa – ovo je glavna ideja:

Možemo utjecati na naše osjećaje tako da namjerno ulažemo u brak.

Kao što sam napisao, naša povezanost raste sukladno našem ulaganju. Gdje god uložimo svoje vrijeme, novac ili energiju tamo uložimo i strast, interes, a na koncu dođe do povezanosti.

Razmislite o tome što to znači za brak: prema vašim ulozima će se manifestirati i vaši osjećaji prema supružniku.

Vaši osjećaji su manje u vezi njih, a više su povezani sa svime što ste uložili u brak, kao što je trud.

Naravno da postoje iznimke. Neki su ljudi pogriješili u izboru partnera za brak ili je nečiji partner postao druga osoba – no većinu vremena, volimo naše supružnike jer smo uložili trud u brak.

Razmotrite što to znači: ako vaši osjećaji ljubavi venu, mogu ponovno biti oživljeni. Ljubav može rasti uz malo truda, namjere i energije.

Svaki tjedan razgovaram s osobama koje imaju problema u braku. Često sam kao bolničar koji promatra parove, daje dijagnozu te ih šalje specijalistu koji bi im pomogao u rješavanju problema. Kada odlaze s našeg prvog sastanka uvijek im kažem da si na putu kući prepričaju svoj prvi spoj, kako su se zaljubili, što ih je privuklo jedno drugome, što vole jedno kod drugoga, što žele u budućnosti.

Ovaj zadatak služi svrsi ponovnog proživljavanja zakopanih osjećaja i sjećanja. Prepričavanjem tih priča par će možda ponovno početi osjećati ljubav.

Uz malo namjere naše se emocije mogu drastično promijeniti.

Ovo su pet stvari koje možemo činiti svaki dan, a koje nas mogu povezati s našim supružnikom/supružnicom:

1. Molite se za posebne stvari u danu vašeg supružnika/ce

Ne samo da će vas ovo podsjetiti na Božje djelovanje u vašem životu, nego će vas potaknuti da saznate pojedinosti dana vašeg supružnika/ce i da budete znatiželjni.

2. Uvijek ga/ju poljubite na sastanku i rastanku

To je fizička i emocionalna povezanost koja služi kao podsjetnik saveza između muškarca i žene. Neka vam uđe u naviku da, čak i ako odlazite samo na minutu, poljubite svoju supružnicu/ka.

3. Nazovite, pošaljite SMS ili e-mail najmanje jednom dnevno kako biste se javili

Možete si slati poruke o tome kakav vam je dan. Možete razgovarati o planovima za večeru i dogovorite se kako bi bili usuglašeni.

4. Neprekinuto razgovarajte najmanje 5 minuta

Bilo to rano jutro ili kasna večer, veze zahtijevaju razgovor. Ugasite TV, ostavite mobitel i samo razgovarajte. Ovo će možda biti teško ako imate malu djecu, ali dajte sve od sebe da pronađete makar 5 minuta. Zapamtite, da imate neki drugi dogovor vi biste našli vremena za njega bez obzira koliko ste zauzeti, a to vrijeme možete naći i za vašu bolju polovicu.

5. Grlite se najmanje 30 sekundi

Prije nego odete na posao ili legnete na večer, zagrlite se svim svojim bićem, tijelom i dušom kako biste se međusobno povezali. Istraživanja su pokazala da grljenje smanjuje krvi tlak, ali i stvara osjećaj povezanosti s osobom koju grlite. Fizički dodir mora uključivati više od samog seksa. Grljenjem ćete se osjećati povezanije s drugom osobom, a i bolje ćete komunicirati ljubav.

Ako vašem braku nešto treba, to je namjera. I to do te mjere da ste oboje namjerno izabrali održavati vaš brak zdravim – tada će on prosperirati. Apatija će polako uništavati brak, no namjera će ga hraniti kako bi rastao i napredovao.

Autor: Kevin A. Thompson; Prijevod: Ida U.; Izvor: Familyshare.com