NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiZbog OVOGA biste zauvijek mogli prestati kupovati NIKE tenisice

Zbog OVOGA biste zauvijek mogli prestati kupovati NIKE tenisice

Nike financira organizaciju Population Council, međunaordnu neprofitnu organizaciju koja podupire abortus, prema izjavi na njihovoj web stranici. Ovo udruženje provodi biomedicinska, socijalno-znanstvena i istraživanja zdravstvene zaštite, a uz to još i pomaže u osnivanju istraživačkih centara u zemljama u razvoju.

Jedna trećina tih istraživanja je povezana s virusom HIV i AIDS-om. Drugi veći program su reproduktivno zdravlje, siromaštvo, mladi i spol. The Population Council “nudi kreatorima politike i radnicima u zdravstvu dokaze koji su im potrebni za uvođenje sigurnijih pravila za abortus i brigu o pacijentu nakon abortusa, širenjem pozitivnog ponašanja za zaštitu zdravlja i smanjenje tabua u društvu.”

Nike je povezan i s organizacijom Planirano Roditeljstvo (Planned Parenthood). Fortune magazine 13. srpnja 2015 je objavio: “Nike dio doprinosa svojih zaposlenika uplaćuje regionalnoj podružnici Planiranog roditeljstva u Oregonu, ali nije naveden točan iznos.”

Na obrascu za financijski izvještaj Nike fondacije, Nike daje priloge Susan G. Komen u New York City i Minnesoti, koja financira Planirano Roditeljstvo.

Nike je američka mulitnacionalna korporacija, čije se sjedište nalazi blizu Beaverton, a Oregon u Portland metro zoni. Jedan je od najvećih proizvođača tenisica, muške odjeće i sportske opreme, s prihodom od 24,1 milijardu dolara u fiskalnoj 2012. godini.

Nike zapošljava više od 44.000 ljudi diljem svijeta. Brand se najviše cijeni među sportskim proizvođačima, a njegova vrijednost je procijenjena na 19 milijardi dolara. Mnogi profesionalni sportaši imaju ugovor s Nikeom da promoviraju njihovu obuću.

Nike je bio sponzor odjeće i proizvoda na Olimpijskim igrama u Riu. Nike također podržava LGBT inicijativu, toliko da su njihove reklame promovirali tranvestiti tijekom olimpijskih igara.