3 izvrsna razloga zašto trebate čitati Bibliju

Treba li i vama nakon što ste ušli u novu godinu vodstvo? Što mislite o mudrosti i miru? E pa, imam odlične vijesti! Sve ovo može biti vaše!

Evo na što mislim.

Možete pronaći milijun razloga zbog kojih biste htjeli čitati Bibliju ove godine. Ipak, ja sam osobno otkrila tri razloga koji su posebno dobri i to iz razloga što je svaki od njih obećanje. I svako obećanje je usmjereno ka zadovoljavanju naših potreba koje imamo sada i tijekom godine. Tako je – potrebe za vodstvom, mudrošću i mirom.

Evo biblijskih razloga zbog kojih ćete ove godine htjeti čitati Bibliju. OK, krećemo!

Biblija usmjerava vaše korake.

„Tvoja riječ je svjetiljka za moje korake, svjetlo mome putu“. (Psalam 119,105)

Većina Amerikanaca dnevno napravi oko 5117 koraka. To je jako puno cipela koje hodaju po pločnicima! Svaki korak usmjeren je ka ostvarenju nekog cilja, vodi nekamo, nije li tako? Čak i ako se radi o odlasku prema hladnjaku, svaki korak ima neku svrhu.

Ako to stavimo u šire značenje onda treba reći kako svakoga od nas ove godine čekaju na tisuće koraka. Idemo nekamo. Želimo biti na pravome putu i želimo odabirati izbore koji će nas odvesti u pravome smjeru. Ne bi li bilo odlično kada bismo za svaki korak imali savršeni GPS?

Biblija može biti naš GPS! Božja Riječ može biti vodstvo koje tražimo! Ona osvjetljava naš put; ono odašilje svjetlost u smjeru naših odluka.

Isto tako, ona se odnosi na stvari koje bismo trebali, kao i na one stvari koje ne bismo trebali činiti. Prekrasna stvar u vezi čitanja i primjene Riječi jest u tome što kada god čitamo Božju Riječ, mi bivamo dio Njegove volje. Ako ove godine trebate vodstvo, otvorite vaše Biblije i dopustite neka vas vodi.

Riječ vas čini mudrijima.

„Otkrivanje Tvoje riječi daje svjetlost; objašnjava i najmanju pojedinost“. (Psalam 119,130)

To što sada čitate ovaj članak isto tako nešto govori o vama: želite znati i želite rasti.

Informacija, istina kao i praktična mudrost – sve to ima za vas važnost. To je odlično! I za mene isto! Nadalje, Biblija obećaje da svaki puta kada budemo u Riječi da ćemo imati Božju mudrost.

Mudrost znači znati primjenjivati znanje, biti oštrouman i pronicljiv. Oh, tko to ne bi htio biti i to imati…?! Boravak u Božjoj Riječi čak i one koji ništa ne razumiju čini mudrijima.

Riječ vam donosi mir.

„Oni koji ljube Tvoj zakon, Ti im daruješ mir i ništa ih neće uzdrmati“. (Psalam 119,165)

Kada god volimo Božju Riječ, mi imamo mir. Isto tako, dokle god imamo duševni mir, ništa – pa čak niti okolnosti nas ne može uzdrmati i to nam ukrasti.

Ako postoji nešto što svijetu treba više nego išta drugo to je onda mir. Ali čini se da toga svijetu kronično nedostaje. Ali to neće biti tako ako čitamo i ako meditiramo nad Rječju! Kada god smo u Riječi nismo toliko usredotočeni na svijet i kaos koji se događa. Kada smo u Njegovoj Riječi mi smo u Njegovoj prisutnosti, a ondje gdje je Bog – ondje je i mir.

Vodstvo, mudrost i mir – to je savršen recept za ovogodišnji uspjeh! Ako trebate bilo što od ovoga ili ako želite dobiti svo troje, ono što trebate učiniti jest otvoriti Božju Riječ. Nakon toga otvorite svoje srce i čujte što vam Bog ima za reći. Nakon što to učinite možete biti sigurni u to da je ispred vas odlična godina!

Autorica: Jennifer Rotschild; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Thecourage.com

NAJNOVIJE!