Razotkrivene laži o Velikom prasku: 3 dokaza koja ga pobijaju

U stvarnost Velikog praska prije milijardu godina nas znanstvenici godinama uvjeravaju, no čini se da ovi dokazi u potpunosti pobijaju njihovu teoriju i laži o nastanku svemira.

Kako je nastao svemir? Neki kažu prije milijarde godina u velikoj eksploziji. Ali taj Veliki prasak ima VELIKE probleme. Razmotrimo neke od njih.

PROČITAJTE: Je li Bog koristio Veliki prasak u stvaranju svemira?

1. Problem antimaterije

Kad god znanstvenici pretvore energiju u materiju dobivaju jednaku količinu materije i antimaterije. Antimaterija ima istu masu, ali suprotni naboj. U slučaju Velikog praska (pretvaranje energije u materiju) nema dokaza o antimateriji.

2. Problem horizonta

Veliki prasak kaže da je svemir počeo kao mala točka koja se proširila, ali to bi ostavilo velike oscilacije u temperaturama u svim smjerovima svemira. Čak i da je svemir star 13 milijardi godina, opet je premalo vremena da se temperature izjednače.

3. Problem galaksija

Da bi svjetlo iz najudaljenijih galaksija stiglo do Zemlje navodno mu treba milijardu godina. Stoga, te udaljene galaksije bi nakon Velikog praska trebale izgledati kao neoblikovane i kaotične. No, to nije slučaj. Galaksije su potpuno uređene i organizirane. Čak i najudaljenije galaksije otkrivaju zadivljujuću ljepotu i složenost.

PROČITAJTE: BIBLIJA NE LAŽE: Izvještaj o stvaranju u 6 dana je istinit

Što uči Biblija?

Uz sve ove znanstvene probleme, Veliki prasak proturječi Bibliji. Veliki prasak zahtijeva milijarde godina, no Božja Riječ opisuje početak svemira u samo šest dana prije samo nekoliko tisuća godina.

Veliki prasak uči da su se Sunce i zvijezde formirale prije Zemlje. Ali Biblija tvrdi suprotno: ne putem problematične, zagonetne eksplozije, nego po riječi Božjoj.

„U početku stvori Bog nebo i zemlju“ (Postanak 1,1).

„Riječju GOSPODNJOM nebesa su stvorena, i dahom usta njegovih sva vojska njihova“ (Psalam 33,6).

„Ja sam načinio zemlju i stvorio čovjeka na njoj. Svojim rukama ja sam razapeo nebesa i zapovijedam svim vojskama njihovim“ (Izaija 45,12).

„Sve po njoj [Riječi] postade i bez nje ne postade ništa što je postalo“ (Ivan 1,3).

„Jer u njemu [Kristu] je sve stvoreno, što je na nebesima i što je na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja bilo gospodstva bilo poglavarstva bilo vlasti — sve je po njemu i za njega stvoreno. I on je prije svega i sve u njemu postoji“ (Kološanima 1,16-17).

PROČITAJTE: VELIKI PRASAK: Od ‘znanstvene činjenice’ do potpunog znanstvenog kraha!

„Sina… postavi baštinikom svega, po kojemu i sazda svjetove“ (Hebrejima 1,2).

„Ti u početku, Gospodine, zemlju utemelji, i nebesa su djela ruku tvojih“ (Hebrejima 1,10).

„Vjerom doznajemo da su svjetovi pripravljeni riječju Božjom, tako da ovo vidljivo ne posta od nečega pojavnoga“ (Hebrejima 11,3).

„Nebesa bijahu odavna i zemlja postade iz vode i po vodi, riječju Božjom. Po njima ondašnji svijet propade vodom potopljen. A sadašnja nebesa i zemlja istom su riječju pohranjena i čuvaju se za oganj u dan suda i propasti bezbožnih ljudi“ (2. Petrova 3,5-7).

Izvor: Biblijaiznanost.net