Razumjeti Božju ljubav
Foto: Unsplash

Božju je ljubav ponekad teško razumjeti jer ona nije kao naša ljubav. Mi većinom volimo one čiji karakter, atributi i interesi odgovaraju našima.

No, u Božjim očima, nema ništa privlačno u nama što nas čini dostojnima Njegove ljubavi. Svi smo mi grešnici koji smo se pobunili protiv Njega. 

Zbog božanskog milosrđa i milosti, nebeski Otac izabire voljeti nas. Kroz žrtvu Svog Sina, On pokazuje Svoju ljubav svima onima koji bi primili Isusa Krista. Kada vjerujemo u Spasitelja, onda trajno postajemo Božja ljubljena djeca: Ništa nas ne može rastaviti od Njegove ljubavi, koja nikada neće završiti ili nestati (Rimljanima 8,38-39). 

VIDI OVO: 75 citata i izreka o ljubavi: nama iz Božjeg srca

Štoviše, nitko nije izvan dosega Božje ljubavi. Isus je to učinio jasnim spašavajući ljude kao što je pohlepan, neiskren sakupljač poreza, kriminalac na križu pokraj Njegovog, i Savao – progonitelj Njegove crkve. Božja ljubav se ne dijeli ovisno o tome koliko smo dobri bili. Prema toj logici nitko ne bi mogao biti spašen. 

Ljudski um ne može u potpunosti razumjeti Božju ljubav, ali ona može biti naša kroz vjeru u Isusa Krista. I od trenutka kada osoba primi tu ljubav, ona će zauvijek živjeti u njezinom zaštitničkom okrilju. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org