Rečenice koje kršćani trebaju prestati govoriti
Foto: Pexels

Htjeli smo dobro kad smo to rekli, zar ne? No puno puta naši pokušaji da kažemo nešto duhovno postanu nebiblijski i nisu od nikakve koristi. Autor Jason Johnson govori o pet rečenica koje kršćani trebaju prestati govoriti:

1. “Bila je to dobra stvar.”

Niti jedna stvar u našem životu nije samo ”dobra stvar”. Sve što se događa je od Njega, kroz Njega i za Njega (Kološanima 1,15-20).

2. “Bog će se otkriti na kraju.”

Ovo kažemo kako bi potvrdili Božju moć,  te pokazali Njegovu volju koja se ispunila na pobjedonosan način. Međutim, istina je da nam se Bog ne otkriva tek na kraju – On kroz sve prolazi zajedno s nama, i to od samog početka.

VIDI OVO: 30 kratkih rečenica s kojima možemo blagosloviti druge

3. “Bog ti nikada neće dati više od onoga što možeš nositi.”

To kažemo ljudima koji prolaze kroz teške situacije da bi ih uvjerili kako su dovoljno snažni da to podnesu.  Problem je što nas stih 1. Korinćanima 10,13 uči da će u naš život vjerojatno doći situacije s kojima se nećemo moći nositi, ali postoji izlaz –  jedini mogući način da izdržimo je kroz Njega. Bog nas tada neće odgurniti od sebe, nego će nas dovesti bliže Sebi.

4. “Gdje su dvoje ili troje sakupljeni…”

Ova izjava služi kako bi uvjerili sebe da Bog čuje naše molitve ili opravdava naš neodlazak u crkvu. Nikada ne bi trebali propuštati nedjeljna bogoslužja ili sastanke preko tjedna u crkvi, samo zato što nas se negdje dvoje ili troje vjernika nađe na istom mjestu.

5. “Biblija kaže: Nemojte suditi.”

Ovo kažemo iz očiglednih razloga – ne želimo da nas netko prozove. Problem je, međutim, što Isusu nikada nije rekao da ne upozoravamo druge da žive odgovorne u pravednosti i svetosti – On nam zapovijeda da to činimo, ali u poniznosti i mudrosti (Matej 7,1-5).

Odgovorni smo, ne samo prozivati ljude izvan crkve, već i ozbiljno opomanjati vjernike unutar crkve zbog njihovih grijeha. Isto tako, nemojmo s tom izjavom opravdavati naše skrivene grijehe.