Recept za blagoslov
Foto: Pexels

Postoji li recept za blagoslov koji svi želimo u našem životu? Evo što trebamo imati na umu da bi takvo nešto bilo ostvarivo!

Blago onima koji se znaju samima sebi nasmijati, jer se oni nikada neće dosađivati ​​i neće drugima biti dosadni.

Blago onima koji razlikuju između brda i krtičnjaka, jer će takvim gledanjem na životne poteškoće izbjeći mnogu zlovolju i mnoge neprilike.

Blago onima koji paze što gledaju, što slušaju i kuda idu svojim nogama, jer će takvi vrlo rijetko pasti. Izbjeći će mnoge zamke i neće se spoticati na onim mjestima gdje su drugi pali.

Blago onima koji znaju šutjeti i slušati, jer će oni puno novoga naučiti i biće kadri druge poučiti.

Blago onima koji sebe visoko ne samo – ocjenjuju i koji sebe ne smatraju nezamjenjivim, jer će takve njihovi bližnji vrlo cijeniti.

Blago onima koji su oštrog sluha za tihi poziv bližnjeg kada zove upomoć, jer takvi će sjati radošću na sve strane i žeti mnoge lijepe trenutke.

Blago onima koji prije početka svakog posla razmišljaju, a na početak svakog razmišljanja stavljaju molitvu, oni će izbjeći mnoge gluposti i moguće promašaje u svome poslu.

Radujte se i veselite se, ako možete šutjeti i nasmijati se kad vas drugi u riječi “presjeku”, kad vam proturječe i na prste vam staju, jer je to znak da Evanđelje počinje prožimati vaše srce i donositi svoj ​​plod.

A iznad svega, blago vama, ako ulažete svaki napor u to kako da Gospodina prepoznajete u svim ljudima koje susrećete, jer vi ste onda zaista pronašli pravo svjetlo, pravu mudrost i ljubav Božju.