William Bancroft je po prvi put išao u restoran IHOP sa svojom obitelji te je bio jako uzbuđen. Maleni William rođen je bez ruku te je navikao gotovo sve raditi nogama, uključujući jedenje.

William je sretno naručio palačinke. No prije nego je imao priliku početi uživati u njima, voditelj restorana vidio je Williama kako nogama pokušava uzeti bocu preljeva te je prišao njegovoj obitelji. Rekao im je da dječak svojim djelom ugrožava zdravstveni bonton.

Williamova majka Alexis je morala napustiti restoran sa svojom obitelji te sada poduzima mjere protiv IHOP-ovog voditelja. Kada je obitelj napustila stol, veteran i dvije žene su otišli zajedno s njima kako bi im iskazali potporu.

U restoranu je bio i bejzbolski tim. Kada su djecu iz tima upitali jesu li oprali ruke, svi su rekli da nisu. Tada je jedna osoba i njima dala bocu preljeva da ju dotaknu kako bi iskazali podršku dječaku.

Alexis kaže da uvijek pazi da njezin sin opere noge prije jela, a da to nije bila iznimka. „To je sve što on zna“, rekla je.

Preneražena je majka svoje iskustvo podijelila na Facebooku, te upitala je li itko imao slično iskustvo.

Nekoliko konobara navedenog restorana joj je poslalo poruku kako bi rekli da su posramljeni time što se dogodilo.


„Samo želim reći koliko smo posramljeni onim što se dogodilo vašem djetetu. Ja i nekoliko drugih konobara smo ostali šokirani voditeljevim postupkom“, napisao je jedan od zaposlenika restorana.

Majka je ujedno otkrila da je to bilo prvi put da je njezino dijete diskriminirano zbog načina na koji je moralo jesti.

Franšiza IHOP se naknadno ispričala te su rekli da ne toleriraju ikakvu diskriminaciju. Glasnogovornik franšize je objasnio kako je voditelj restorana trenutno na dopustu.