5 riječi koje češće trebate izgovarati bračnom partneru (imaju veliku snagu)

Postoji nekoliko jednostavnih riječi koje trebate češće izgovarati svom bračnom partneru (mužu ili ženi), a imaju veliku snagu da poprave vaš odnos.

Bračni partner je osoba s kojom dijelite svoj život, radosti i tuge, svoje nade i strahove. Vaš odnos s njim ili njom je jedan od najvažnijih u vašem životu, i zato je važno da ga njegujete i održavate.

Jedan od načina kako to možete učiniti je da češće izgovarate neke riječi koje pokazuju vašu ljubav, poštovanje, zahvalnost, podršku i oprost.

Ovo su pet riječi koje češće trebate reći svom bračnom partneru:

1. Volim te.

Ovo je najjednostavnija, ali i najmoćnija riječ koju možete reći svom partneru. Ona izražava vašu duboku povezanost, privrženost i predanost. Voljeti nekoga znači prihvatiti ga takvog kakav jest, brinuti se za njegovo dobro, željeti mu sreću i biti mu vjeran.

Voljeti nekoga također znači biti spreman žrtvovati se za njega, služiti mu i davati mu najbolje od sebe. Kada kažete “volim te” svom partneru, pokazujete mu da je on ili ona prioritet u vašem životu, da cijenite njegovu ili njezinu prisutnost i da ste spremni ulagati u vaš odnos.

Biblija kaže: “Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.” (1 Kor 13,4-7)

2. Hvala ti.

Hvala ti znači da prepoznajete njegov ili njezin trud, rad, darove, talente i osobine. Hvala ti znači da cijenite njegovu ili njezinu ljubaznost, velikodušnost, brižnost i pažnju.

Ove riječi znače da ne uzimate zdravo za gotovo ono što imate, nego da ste svjesni Božjeg blagoslova koji vam je dao vašeg partnera. Kada kažete “hvala ti” svom partneru, pokazujete mu da ga poštujete, da ga ne smatrate samorazumljivim ili dužnim i da ste zadovoljni onim što vam pruža.

Biblija kaže: “Sve činite bez mrmljanja i bez raspravljanja da budete besprijekorni i čisti, djeca Božja neporočna usred opakog i iskvarenog naraštaja u kojem svijetlite kao zvijezde na svodu.” (Fil 2,14-15)

VIDI OVO: Biblijski citati o braku: 20 citata koji svaki bračni par treba pročitati

Bračni partneri riječi

3. Oprosti mi.

Oprosti mi znači da priznajete svoju pogrešku, da preuzimate odgovornost za svoje postupke te da tražite oprost. Ove riječi znače da ste spremni promijeniti se na bolje, da ste voljni popraviti ono što ste pokvarili i da ste otvoreni za pomirenje.

Kada kažete “oprosti mi” svom partneru, pokazujete mu da vam je stalo do njegovih ili njezinih osjećaja, te da želite obnoviti vaš odnos.

Biblija kaže: “Ako, dakle, prineseš dar na žrtvenik i ondje se sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.” (Mt 5,23-24)

4. Podržavam te.

Ove riječi izražavaju vašu podršku za sve što vaš partner želi učiniti ili postići u svom životu. Podržavam te znači da ga ili nju ohrabrujete, motivirate i inspirirate.

Ove riječi znače da ste uz njega ili nju u dobrim i lošim trenucima, u uspjehu i neuspjehu, u radosti i tuzi. Kada kažete “podržavam te” svom partneru, pokazujete mu da ste njegov ili njezin najbolji prijatelj, njegov ili njezin saveznik te da ste njegov ili njezin navijač.

Biblija kaže: “Bolje je dvojici nego jednome, jer imaju bolju plaću za svoj trud. Padne li jedan, drugi će ga podići; a teško jednomu! Ako padne, nema nikoga da ga podigne.” (Prop 4,9-10)

5. Vjerujem ti.

Ova kratka rečenica izražava vaše povjerenje u supružnika. Vjerujem ti znači da im vjerujete na riječ, ne sumnjate u namjere, te ne prigovarate za odluke.

Ove riječi znače da ih poštujete osobu, cijenite kao partnera, te volite kao supružnika. Vjerujem ti znači da ste sigurni u njegovu ili njezinu vjernost, iskrenost i odanost. Kada kažete “vjerujem ti” svom partneru, pokazujete mu da ste s njim ili s njom u srcu, u duhu i u mislima.

Biblija kaže: “Ljubav nikad ne prestaje.” (1 Kor 13,8)

Ove pet riječi su jednostavne, ali imaju veliku snagu. One mogu ojačati vaš bračni odnos, poboljšati vašu komunikaciju, produbiti vašu intimnost i povećati vašu bračnu sreću. Zato ih češće izgovarajte svom bračnom partneru i vidjet ćete kako će se vaša ljubav rasti i cvjetati.

NAJNOVIJE!