Riječi mogu uništiti vezu: 6 stvari koje nikada ne biste trebali reći partneru

Riječi mogu uništiti svaku vezu! Trebali bismo se preispitati prije nego ih izgovorimo. Ovih nekoliko stvari nikada ne biste trebali reći partneru!

Nepromišljen postupak može nas povrijediti, ali ono što kažemo ostavlja rane koje vrlo teško, ili nikada, ne zarastu! Riječi su ono o čemu bi najviše trebali razmisliti te se preispitati prije nego ih izgovorimo. 

Nekada nismo svjesni svojih riječi, u drugom trenutku ih se čak ni ne sjećamo, a one su možda jako povrijedile osobu do koje nam je stalo.

O riječima koje izgovarate osobito trebate povesti računa kada ste u vezi, jer je sasvim prirodno da se dvoje ljudi koji su u vezi raspravljaju i imaju različite poglede na svijet, ali s druge strane, riječi koje u ovom odnosu izgovorite bole na poseban način i mogu vas povrijediti i dovesti do trajnog nerazumijevanja.

Ovih nekoliko stvari nikada ne biste trebali reći partneru!

Prijetiti s odlaskom i prekidom

Osim ako niste potpuno ozbiljni kada u pitanju odlazak, ne smijete partneru prijetiti na ovaj način. Te riječi ga čine ranjivim, a posljednje što želite je da se vaš partner osjeća nesigurno kada vas prođe bijes.

Nazivati ih pogrdnim imenima

Osim što uvrede ove vrste ne mogu ni na koji način popraviti situaciju kada je rasprava u tijeku, neophodno je da se suzdržite od davanja pogrdnih imena jedno drugom, jer ćete na taj način samo ugroziti međusobno poštovanje.

Ružno komentirati njegovu ili njezinu obitelj

O obitelji nikada ne smijete izgovoriti niti jednu ružnu riječ. Oni su bili tu i prije vas i ostat će s vama, a i bez vas. Svoje mišljenje o njima jednostavno morate zadržati za sebe, prije svega jer na taj način poštujete svog partnera.

Ne nabrajajte prošle greške ili propuste

Ovo je stvar koja će smetati vašem partneru, osobito ako tijekom rasprave odete predaleko da biste, svaki put kada vas je povrijedio, još jednom sve izanalizirali. Ako ste prešli preko nečega, na to se više ne vraćajte.

Ne smijete ništa zabraniti partneru

Ako vaša rečenica počne kao zabrana, zakoračili ste u crvenu zonu. Ako vam nešto smeta, lijepo mu objasnite i na taj način bezbolno rješite problem.

Rečenica poput “Opusti se” je nedopustiva kada vam je partner osjetljiv. Ovom rečenicom on se osjeća kao da ne pokazujete dovoljno razumijevanja.

Forsirate samo svoju perspektivu

Kada se rasprava razvije uslijed nečeg što je vaš partner učinio ili nije učinio, pokušajte sagledati stvari i iz njegove perspektive. Na taj način ćete izbjeći mogućnost da ga povrijedite.

U vezi ste osobito osjetljivi na riječi i postupke svog partnera, ali trebali bi uvijek imati na umu da su poštovanje i razumijevanje ono iz čega se rađa ljubav.

NAJNOVIJE!