Riječi ohrabrenja za one koji prolaze kroz poteškoće

On vodi brigu o najmanjem Njegovom stvorenju.

Evo riječi ohrabrenja za one koji su u poniženom stanju i prolaze kroz poteškoće.

„Blagoslovit će one koji se Jahve boje – i male i velike.” (Psalam 115,13)

Evo riječi ohrabrenja za one koji su u poniženom stanju i prolaze kroz poteškoće. Naš Bog u svojoj dobroti gleda one koji imaju male prihode, koji nemaju veliki utjecaj i nemaju neki poseban talent.

On vodi brigu o najmanjem Njegovom stvorenju, i o vrapcima. Ništa nije premalo za Njega, On koristi beznačajne u našim očima, kako bi ostvario Svoj plan. Dakle, najslabiji od nas neka traži Njegov blagoslov i vidjet će kako se njegovo stanje, koliko god neznačajno bilo, puni svjetlošću i radošću.

Među onima koji se boje Gospoda ima malih i velikih; neki su još djeca, drugi su veliki, ali svi su blagoslovljeni. Mala vjera je blagoslovljena; još neodlučna nada je blagoslovljena, svaka milost dana kroz Duha Svetog nosi u sebi blagoslov.

Štoviše, Gospodin Isus je otkupio i one koji su mali u očima ovog svijeta i one velike Njegovom dragocjenom krvlju, i On je rekao da će čuvati i janjad i ovce.

Nijedna majka ne omalovažava svoje dijete zbog toga što je malo; naprotiv, koliko je dijete slabije i nespretnije, toliko više dobiva pažnju.

Ako postoji klasifikacija kod Boga, onda On klasira ljude od “malih ka velikim”, a ne od “velikih ka malim”.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!