Riječi ohrabrenja za sve koji se suočavaju s nemogućim stvarima
Foto: Leolein/Flickr

Imam posebnu riječ za sve koji se suočavaju s nemogućim stvarima: “Jahve, Bog tvoj, usred tebe je. Moćan je i spasit će te. Klicat će zbog tebe radosno. Počinut će u ljubavi svojoj. Radovat će ti se s pjesmom” (Sef 3,17).

Ovdje je slavno otkrivenje nepokolebljivosti Božje ljubavi za njegov narod. Pismo nam kaže da on počiva i raduje se u svojoj ljubavi za nas!

Hebrejska riječ za “počinak” ovdje znači da Bog nema nikakve sumnje u vezi sa svojom ljubavi za nas. Drugim riječima, učvrstio je ili uglavio svoju ljubav za nas i nikada je neće oduzeti. Zapravo, rečeno nam je da je Bog tako zadovoljan u svojoj ljubavi za nas da pjeva o tome.

Možeš li to zamisliti? U nebu je očitovanje Božje radosti nad tobom. John Owen tumači ovaj odlomak ovako: “Bog skače, kao svladan radošću.”

Štoviše, Pavao nam kaže da sve što je izvan božanskog reda – sve što je od nevjere i zbrke –mijenja se pojavom Božje ljubavi. “Ali kad se očitova dobrota Boga, našega Spasitelja, i njegova ljubav prema ljudima” (Tit 3,4).

U prethodnom retku Pavao kaže: “I mi smo nekad bili bezumni, nepokorni, zavedeni” (Tit 3,3). Drugim riječima: “Sve je bilo u neredu. Naša vjera nije bila pobjedonosna. Ali pojavila se dobrota i ljubav Božja, koju je Otac obilno izlio na nas po Kristu.”

Kad Pavao kaže da se ljubav Božja “očitovala”, on koristi riječ iz grčkog korijena koji znači “nadodano”. Ukratko, Gospod je pogledao na nas jadne duše koje se naprežu, pune straha i sumnje, te je nadodao ovo otkrivenje: “Moja ljubav će vas izbaviti. Odmarajte se i radujte u mojoj ljubavi za vas.”

Zahvalan sam Bogu za dan kad se njegova ljubav “očitovala” meni. Ne postoji vjera koja može stajati pred nemogućim situacijama ako sve – svaki problem, svaka nevolja – nije predana dragoj skrbi našega Oca. Kad su moje situacije najgore, moram počivati u jednostavnoj vjeri.

Autor: David Wilkerson

IZVORSermons.worldchallenge.org