Pjevač velikog srca: Rod Stewart unajmio kuću za ukrajinsku obitelj

Britanski pjevač velikog srca, Rod Stewart, unajmio kuću za ukrajinsku obitelj i pronašao posao ocu obitelji.

Britanski rock pjevač Rod Stewart, otkako je 2000. godine prebolio rak štitnjače, još je aktivniji u dobrotvornim akcijama: podržava organizacije koje se bore protiv raznih vrsta raka, a tijekom pandemije financijski je pomagao medicinsko osoblje, prenosi Aleteia.

Unajmio i opremio kuću za ukrajinsku obitelj

Prošli mjesec je otkrio i da je unajmio i opremio kuću u Berkshireu u Engleskoj za ukrajinski bračni par i njihovo petero djece koji su pobjegli od rata. Za njih će Stewart platiti stanarinu i sve račune za godinu dana.

O svojim dobrim djelima ne voli govoriti. Ovaj put kaže:

“Proglašen sam vitezom zbog stvari koje sam postigao u životu i zbog dobrotvornog rada koji sam radio tijekom godina. Ali to je bilo u prošlosti, želim da me vidite kako radim nešto sada. Ja sam sir, trebao bih upotrijebiti svoju moć da učinim nešto za ljude. Siguran sam da će ljudi, ako vide što radim, učiniti nešto da se situacija popravi.”

Pronašao i posao za ukrajinskog oca

Stewart je pronašao posao i za oca spomenute obitelji Rostyslava te za druge Ukrajince koji su posljednjih mjeseci stigli u Englesku.

Glazbenik, kojeg je princ William 2016. proglasio vitezom, proljetos je u Ukrajinu poslao tri kamiona puna hrane i lijekova. Istim kamionima 16 obitelji, koje su bile na granici s Poljskom, prevezeno je u Njemačku.

U studenom britanski pjevač kreće na novu turneju, a na repertoar je odlučio uvrstiti svoju poznatu antiratnu pjesmu iz 1991. Rhythm Of My Heart koju posvećuje Ukrajincima. Prošlo je više od devet mjeseci od ruske invazije na Ukrajinu.