Rođen je bez mozga, a danas propovijeda Božju Riječ

Prije četiri desetljeća rođen je kao beba bez mozga. Danas kaže da mu je Bog stvorio mozak i propovijeda Božju Riječ.

Jacob Phillips, koji živi u West Monroeu u Louisiani, dijeli svoju priču koja je započela u Louisianinoj bolnici 12. prosinca 1977. Na svijet je došao carskim rezom s “trostrukim problemom”, a liječnici se nisu previše nadali da će preživjeti.

“Trostruki problem”

“Rođen sam s hidrocefalusom, poznatijim kao voda na mozgu. Također sam imao djelomično formiranu lubanju, što znači da sam jedva imao lubanju, i povrh svega, nisam imao mozak”, rekao je Jacob.

Dodaje: “Kad je to saznao, liječnik je mojim roditeljima i obitelji rekao da neću preživjeti sat vremena. Odmah sam dobio smrtnu kaznu. Svoju vjeru u Boga smatram zaslugom gdje sam danas. Nastojim imati blizak odnos s Bogom jer mi je dao ono što mi je bilo potrebno za život.”

Jacob je blagoslovljen što ima majku kršćanku koja je molila za Božju intervenciju i nikada nije odustala od njega. Ona je pretrpjela spontani pobačaj prije nego što je on začet i na dan kada je rođen, njegov otac je bio “krajnje izbezumljen”.

“Ne mogu zamisliti što je mami prolazilo kroz glavu kada je liječnik rekao loše vijesti. Moj tata je bio miran čovjek koji nije mnogo govorio”, rekao je Jacob.

Obitelj je imala podršku od crkve Phillipsovih djeda i bake u West Monroeu.

“Sjećam se da mi je baka jednom rekla da je doktoru rekla da neću umrijeti. Pogledala ga je u oči i rekla: ‘Ne znaš što moj Bog može učiniti!'”

Bog je stvorio mozak

Dok se obitelj držala svoje vjere u Boga za Jacoba, medicinska sestra Susie također je pokazala svoju vjeru i pozvala svog pastora Dona Logana, uz odobrenje njegove majke. Jacobovi djed i baka također su nazvali vlastitog pastora u West Monroeu, Loela Ashbrooka.

“Ovih troje ljudi zovem Power Trio“, rekao je Jacob. “Došli su u bolnicu moliti se za mene. Bog je stvorio mozak u mojoj glavi zbog molitve propovjednika.” U svojoj knjizi ‘Born Without A Brain’ Jacob govori o svemu što se događalo.

Bog je stvorio mozak

Medicinska sestra Susie je rekla: “Sjećam se bebe bez mozga. Glava mu je bila u obliku kikirikija. Imao je hidrocefalus. Prebacili smo ga u bolnicu u New Orleansu. Gospodin je izliječio to dijete. Bebina glava bila je toliko puna tekućine da liječnici nisu znali hoće li operacija pomoći. Mislim da je Jacob imao 3 godine kada ga je mama dovela da me vidi. Plakala sam taj dan! Tako sam zahvalna što mi je Gospodin omogućio da vidim Njegovu moć.”

Nerazumijevanje okoline

Liječnici su mu kasnije izradili lubanju koristeći presađivanje kosti. Od predškolske dobi do srednje škole maltretirali su ga zbog izgleda.

“Taj dio mog života bilo je teško prevladati, ali sam ga većim dijelom ostavio iza sebe. Zapravo nemam filozofiju po kojoj živim; živim dan po dan.”

Kaže da mu je odrastanje među ljudima vjere pomoglo da prevlada negativnost oko sebe i da se “ponovno rodio” s 10 godina. Pozvan je u službu sa 17 godina, a nakon 25. godine postao zaređeni svećenik.

PROČITAJTE: Što znači biti ponovno rođen?

On i njegova supruga Charlene vode službu pod nazivom ‘Sinovi pravednosti’ i putuju diljem zemlje kako bi dijelili Božju dobrotu.

Nerazumijevanje okoline

“Upoznali smo se kad sam ja imao 18, a ona 16, preko zajedničkog prijatelja preko telefona. Otišao sam je vidjeti nekoliko dana kasnije, a kad sam izašao iz auta samo sam rekao: ‘Jednog ću se dana oženiti tom djevojkom.’ Nisam mogao poželjeti nikoga boljeg.”

Jacob ima poruku za sve nas koji se borimo – kaže da se molimo Bogu za to: “Ne postoji ništa u ovom životu što se ne može prevladati.”

NAJNOVIJE!