Rodila je 38 djece, a ima 39 godina! Svjetska rekorderka!

Najstarije dijete ima 23 godine, a najmlađe tek četiri mjeseca.

Stručnjaci koji su promatrali njenu djecu kažu da su ne samo iznenađujuće zdrava, već su i svi nadprosječno inteligentni.

Ona je zbog broja djece dobila nadimak Nalongo Muzala Bana koji u slobodnom prijevodu znači “majka blizanaca koja rađa četvorke”.

Meriam je do sada šest puta rodila blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke a samo dva puta je rodila jedno dijete.

Merem zbog rijetkog hormonskog poremećaja, hiperovulacije, proizvodi nekoliko jajnih stanica u jednom ciklusu. Zbog toga, je gotovo svaki put kad je bila trudna, rodila blizance, trojke ili četvorke. Među njenom djecom najstarije dijete ima 23 godine, a najmlađe tek četiri mjeseca.

Udala se jako mlada, s 13 godina i već je iste godine rodila svoje prve blizance. Kaže da je nekoliko puta tražila od liječnika savjet kako da smanji svoju plodnost, no oni su joj rekli dahormonalna kontracepcija pa i one ostale, mogu naštetiti njezinom zdravlju.

“Trenutno živim s 21 svoje djece. Nekolicinu njih su posvojili parovi koji ne mogu imati djecu. Ostali žive s našim rođacima i članovima obitelji koji nam pomažu da ih prehranimo i odgojimo.”

Stručnjaci koji su promatrali njezinu djecu kažu da su ne samo iznenađujuće zdrava, već su i svi nadprosječno inteligentni.

Unatoč svakodnevnim izazovima, naglašava da su sva djeca blagoslov, a ne teret.