Rodila je blizanke i primijetila nešto čudno na svom tijelu, ubrzo je umrla

Dva tjedna nakon rođenja kćeri primijetila je kvržicu na grudima.

Bližila im se četvrta godišnjica braka, a Kanađani Kelly Owchar i njezin muž Dwayne nakon prvorođenog sina, dobili su i blizanke Leah i Lauren. Činilo se da im je život sasvim u redu. Međutim, nakon rođenja blizanki, Kelly je bilo jako teško.

Proživljavala je postporođajnu depresiju, bolio ju je trbuh, bila je ekstremno umorna i teško je zadovoljavala sve potrebe svoje obitelji. Propisivala je to babinama i vjerovala da će sve proći, samo da se oporavi od poroda.

VIDI OVO: 7 manje poznatih simptoma raka dojke (i kako ih na vrijeme prepoznati)

Dva tjedna nakon rođenja kćeri primijetila je kvržicu na grudima. U početku je mislila da je začepljena mliječna žlijezda. Budući da je medicinska sestra, znala je da treba masirati dojku tijekom dojenja i koristiti tople obloge kako bi spriječila mastitis. Očekivala je da bi se taj dio mogao upaliti, međutim to se nije dogodilo. Nije osjećala ni bol u tom dijelu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154586693997592&set=a.10150649205527592&type=3

Svi su je uvjeravali da je sve u redu, no ona je osjećala da nije.

Otišla je liječniku zbog začepljenog mliječnog kanalića, no ubrzo je Leah završila u bolnici zbog respiratorne infekcije pa se nije odmah mogla posvetiti sebi.

Kelly je konačno dobila nalaze 15. svibnja 2017. Imala je invazivni rak dojke u IV stadiju koji se proširio na njezine limfne čvorove i metastazirao u jetri.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154586734207592&set=a.10150649205527592&type=3

Pisala je o svojoj dijagnozi na blogu kako bi se suočila s vlastitim emocijama.

– Bez obzira na dijagnozu, sve o čemu mogu misliti su moja djeca. Moja djeca ne zaslužuju ovo, nije fer – pisala je.

– Samo se nadam da ću biti dio mnogih uspomena s mojom djecom i da ćemo moj muž i ja ostarjeti zajedno kako smo oduvijek i sanjali – napisala je Kelly.

VIDI OVO: Mladić ostao uz djevojku nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke iako mu je ponudila prekid

Samo tjedan dana nakon dijagnoze, Kelly je preminula, 22. svibnja 2017.

Rak dojke ne bira

– Ovo je zastrašujuće kako je rak brzo prošao kroz jezino tijelo. Rak je okrutan i nepravedan. Kelly je imala samo 30 godina, bila je zdravstvena djelatnica i dojila svoje kćere kada je saznala dijagnozu. Rak dojke ne bira. Možete biti mladi, stari, muško, žensko, ali budite svjesni promjena u svojim grudima. Mi nismo nikad mislili da se to može dogoditi našoj obitelji – napisala je Kellyina sestra Rachel Orbanski na svom Facebooku.

– Blokirani mliječni kanali u pravilu bole i uvećavaju se ovisno o tome kada je žena posljednji put dojila. Ako kvržica u dojci ne boli, ne povećava se niti se smanjuje, to je razlog za zabrinutost ako ste dojilja – ispričala je dr. May Lynn Quan, direktorica programa za zdravlje dojki u Calgaryju.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154586694062592&set=a.10150649205527592&type=3

Često žene dok doje i u trudnoći teško primjećuju znakove raka dojke. Prirodne promjene u dojkama i u ostatku tijela navode žene da misle da je sve u redu i da je to dio prirodnog procesa. No uvijek je bolje savjetovati se s liječnikom, ako imate bilo kakvih pitanja ili strahova.

VIDI OVO: Otkrili su joj da ima rak dojke, a imala je samo jedan simptom

Njezina sestra sada pokušava podići svijest o raku dojku tijekom trudnoće ili postpartum razdoblja te često piše o svojoj sestri na Facebooku, pišu 24sata.hr.