NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeRoditelji su čuli vrisak iz kupaone, zatekli su kćer koja nije mogla...

Roditelji su čuli vrisak iz kupaone, zatekli su kćer koja nije mogla disati

Roditelji su čuli neugodan vrisak iz kupaone u kojoj je bila njihova kćer. Zbog alergijske reakcije djevojčica nije mogla normalno disati. 

Nakon što je 13-godišnja Emilia u svoju kupku stavila preparate i soli za ugodnije iskustvo, dogodilo se potpuno suprotno zbog alergijske reakcije koja je nastupila zbog – mlijeka. 

Emilia je inače alergična i sve je životne navike morala prilagoditi alergijama. No nije očekivala da će zbog kupke završiti u bolnici.

Nakon što su roditelji čuli vriske iz kupaone, uletjeli su i zatekli ju kako se muči i pokušava disati. Nazvali su hitnu pomoć koja je stigla, dali su joj adrenalin i antihistamine te su ju odveli u bolnicu, piše Mirror.

Roditelji su uplašeni i ogorčeni

Djevojčica je u bolnici gdje se oporavlja, dok su roditelji uplašeni i ogorčeni. Plaše se što se moglo dogoditi da ju nisu čuli ili da nisu bili kod kuće, a u isto vrijeme pokušavaju pokrenuti kampanju da kozmetičke tvrtke moraju posebno istaknuti određene sastojke koji su alergeni.

VIDI OVO: Što uzrokuje alergije tijekom cijele godine?

Naime, roditelji su pročitali sastav proizvoda i tek su uz ‘povećalo’ uspjeli pronaći upozorenja na preparatima.

Ipak, iz tvrtke su se javili sa svojim viđenjem situacije te upozorili da, ako podebljaju određene alergene i sastojke na proizvodu, to može dovesti do toga da ljudi previde neke druge alergene s potencijalno nepoželjnim učinkom.

U svakom slučaju, ovaj nemili događaj služi kao podsjetnik da s kozmetikom treba postupati oprezno ako ste osjetljivi, jer ipak se radi o kemikalijama.

Hvala Bogu što su roditelji ove tinejdžerice bili tamo i što su brzim postupcima spasili život svoje kćeri.