Roditelji se mole za razdvojene sijamske blizance

Roditelji se mole za razdvojene sijamske blizanke čija operacija je trajala nevjerojatnih 17 sati. Sada slave Boga jer su došli kući.

Roditeljstvo nosi sa sobom trenutke radosti i duboko emotivne izazove, a roditelji sijamskih blizanaca koji su razdvojeni u Teksasu duboko su osjetili ovu istinu!

Lorena Barrera i njen suprug Alejandro Villalobos već su bili roditelji trojice dječaka kada su primili neočekivanu vijest. Dolazak blizanaca u njihovu obitelj iznenadio je i istovremeno razveselio ovaj par.

No, brzo su saznali da će njihove sijamske bebe suočiti s izazovima u pogledu zdravlja kako tijekom poroda, tako i nakon njega.

Kako bi se pripremili za sve što slijedi, obitelj se preselila iz svog doma u Las Vegasu u Houston, kako bi blizanci mogli dobiti potrebnu specijaliziranu prenatalnu skrb u Teksaškom centru za fetalnu medicinu.

U 24. tjednu trudnoće, medicinski tim je korištenjem slikovnih pretraga utvrdio izvedivost odvajanja blizanaca nakon rođenja. Redoviti ultrazvučni pregledi omogućili su detaljno planiranje carskog reza koji se izveo nakon 31. tjedna trudnoće.

Prije samog poroda, tim je izveo simulaciju kako bi se osiguralo da su svi koraci dobro isplanirani. Konačno, 18. siječnja 2022., Lorena i Alejandro dočekali su svoje sinove Lucasa i Matea, čija je ukupna težina iznosila 3,8 kilograma.

Sijamski blizanci su prošli kroz složeni kirurški zahvat razdvajanja

Unatoč nadvladanim preprekama, blizanci su se suočili s još nekoliko mjeseci priprema prije nego što su prošli kroz izuzetno kompleksan kirurški zahvat razdvajanja. Prema stručnjacima iz Teksaškog dječjeg bolničkog centra, braća su patila od stanja poznatog kao ishiopagus blizanci, dijeleći brojne organe, uključujući tanko i debelo crijevo, s tijelima spojenim u donjem dijelu trbuha i zdjelici.

U dobi od samo sedam mjeseci, 17. kolovoza 2022., Lucas i Mateo su podvrgnuti operaciji razdvajanja. Dr. Alice King, pedijatrijska kirurginja iz Teksaške dječje bolnice, opisala je ovaj izuzetno složen slučaj koji je zahtijevao suradnju gotovo svih kirurških specijalista u bolnici.

Čak 26 medicinskih stručnjaka, uključujući kirurge, anesteziologe, tehničare i medicinske sestre iz četiri različite specijalnosti, sudjelovalo je u 17-satnoj operaciji.

Nakon uspješne operacije, različiti medicinski timovi nastavili su pružati izvanrednu njegu Lucasu i Mateu tijekom njihova boravka u bolnici. Konačno, 26. listopada 2022., blizanci su pušteni kući.

Osam mjeseci kasnije, prošli su posljednju operaciju prije nego što su, uz zahvalnost prema svim stručnjacima u Teksaškom dječjem bolničkom centru, krenuli kući u Las Vegas.

Dok Lucase i Mateo prave svoje prve korake, njihovi roditelji dijele duboku zahvalnost prema brizi koju su primili od liječnika u Texas Children’s bolnici.

Mama Lorena je istaknula u izjavi za medije: “Vjerujem da je Božja volja da su moja djeca ovdje i neizmjerno sam zahvalna na svemu što su učinili.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare