Roditelji zakopali živu bebu jer nije ”pravog” spola, Božja intervencija joj je spasila život

Mnogo je ljudi koji bi najviše voljeli imati bebu. Ipak, oni to ne mogu. Stoga, teško je zamisliti nekoga tko bi primio ovaj dar od Boga, i zatim odlučio riješiti se tog malog blagoslova zato što dijete nije „pravog“ spola. Na žalost, to je točno ono što se dogodilo u dramatičnom spašavanju novorođene bebe koju su roditelji živu zakopali!

Na žalost, pobačaji i umorstvo beba postalo je čest slučaj u nekim dijelovima Azije. Na sreću, organi vlasti se bore protiv ovakvih događaja. Unatoč tome, jedan je par u Indiji nedavno pokušao riješiti se svojeg tek rođenog djeteta na strašan način, vjerojatno zato što je bilo riječ o djevojčici.

U pokrajini Jajpur netko je uočio jeziv prizor. Dvije malene nožice udarale su kroz zemlju. Seljani su ubrzo uskočili i spasili tek rođenu curicu koju su živu zakopali vlastiti roditelji.

„Beba je zakopana naopačke. Bila je omotana u tkaninu. Pronašli smo dvije male nožice koje su virile kroz zemlji i mislili smo da je živa“, rekao je jedan od heroja koji je spasio dojenče.

Hitno su odvezli malu djevojčicu, za koju se procijenilo da je bila stara 4 do 6 sati, u bolnicu. Po dolasku u bolnicu bila je u kritičnom stanju. Liječnici i sestre su činili sve što mogu, a Bog je bio na njihovoj strani. Mala je djevojčica sada u stabilnom stanju. Nazvali su ju Dharitri, što na sanskrtskom jeziku znati „zemlja“.

Česta tragedija

Roditelji koji su počinili ovaj strašan čin već imaju 5 kćeri. Na žensku se djecu često gleda kao financijsko opterećenje zbog miraza i ostalih kulturnih praksi. Obitelj navodno nije željela još jednu djevojčicu. Na žalost, ovakav je oblik diskriminacije čest u Indiji. Postoje zakoni koji brane liječnicima da roditeljima otkriju spol djeteta prije rođenja.

Na sreću, božanska je intervencija sačuvala ovu djevojčicu. I, iako je ustaljena praksa pobačaja i ubojstva beba zbog spola, kršćanske grupe rade na tome da podignu svijest o problemu i promijene javno mnijenje i prakse. Molimo se da ovakve organizacije koje brinu o životu rastu, i djeca će biti spašena.

U videu ispod možete vidjeti kako je izgledalo spašavanje. Upozoravamo da bi ovaj sadržaj za neke mogao biti uznemirujuć.