NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeRugali su joj se zbog madeža, a ona je postala inspiracija mnogima

Rugali su joj se zbog madeža, a ona je postala inspiracija mnogima

Ferrin Roy rođena je s madežom preko desnog obraza te su ju navodno zbog toga posramljivali, čak i u crkvi. No, to ju nije spriječilo da ostvari svoje snove i da nađe supruga svojih snova. 

Ferrin ima veliki madež preko desnog obraza. Svoje putovanje prihvaćanja sebe ona gleda kao ostvarivanje svog potencijala i posebnosti jer ne može pronaći niti jednu drugu osobu koja joj je slična po izgledu. 

Doživjela je neugodna iskustva

Dok je bila mlađa bila je svjesna da je drugačija te je mislila da ju zbog toga svi promatraju. Kada je imala samo 9 godina u crkvi je doživjela neugodno iskustvo zbog svog izgleda. 

Rekla je: „Bila sam dio crkvenog zbora te sam slučajno pogledala jednu ženu koja mi je rukom pokazala da maknem madež s mog lica. Ignorirala sam ju, no svaki put kada bi mi pogled odlutao prema njoj, ona bi napravila isti pokret. Na kraju službe pastor je pitao želi li netko nešto reći. Ona se ustala i rekla: ‘Htjela sam da ta mlada dama makne to što ima na licu, ali sam shvatila da ne može.’“ 

Madež na licu 2

Usred svega, Ferrinina najveća podrška bila je njezina majka. Ona ju je učila da bude snažna i da gleda taj mladež kao nešto što pripada njezinom tijelu. Naučila ju je da se zauzima za sebe te ju je branila kada bi joj netko nešto ružno rekao. Ferrin se ne sjeća svih trenutaka kada su ju zadirkivali, ali ih se njezina mama sjeća. 

Kako je odrastala naučila se braniti protiv ružnih komentara, ali bi joj oni uvijek bili na umu. 

Rasla je tako što je gledala u ogledalo i davala si komplimente. 

„Dok sam gledala u ogledalo, mogla sam pobjeći ružnim komentarima i zurenju“, rekla je, „U ogledalu je bilo važno samo moje mišljenje. Polako sam naučila u njemu vidjeti predivnu i samouvjerenu mladu ženu s posebnim izgledom.“ 

U srednjoj je školi postigla mnogo toga te je sudjelovala na mnoštvu aktivnosti, a bila je i navijačica. Nije dopustila da ju madež definira. Kaže da ju je djetinjstvo pripremilo za normalan život u svijetu koji lako osuđuje. 

Ljudi ju sada gledaju i vide koliko je samouvjerena i da se ne srami svog izgleda. Ona je sada potpuno prešla sve te dane u kojima se osjećala posramljeno i kada se pitala zašto je drugačija. 

Kaže: „Moj madež je dio mene i trenutak kada sam ga prihvatila kao dio mene, ništa me nije diralo. Živim svoj život bez obzira na to tko gleda.“ 

Madež na licu

VIDI OVO: Kako prepoznati opasan madež?

Upoznala je muškarca koji je smatra predivnom zbog tog madeža

Uskoro je upoznala i muškarca koji ju je volio takvu kakva jest i koju ju smatra predivnom baš zbog tog madeža. U brak su stupili 14.8.2016. godine. O njoj su pričali kao o mladenki koja je odbila prekriti svoj madež na dan vjenčanja na što je ona rekla da ga je prihvatila i da ne treba prekrivati nešto što je dio nje. 

„Danas sam sretno udana te imam dvije kćeri. Suprug mi je rekao da sam prva osoba koju je ikada vidio s takvom oznakom na licu. Rekao je da je bio zadivljen i da je mislio da sam prelijepa. Malene stvari koje čini, kao poljubac u obraz gdje je madež, znače da ga prihvaća i da prihvaća mene“, rekla je Ferrin. 

Budući da madež ne predstavlja nikakvu opasnost za nju, ona ga ne želi ukloniti jer joj je pomogao da se razvije i da izraste u snažnu ženu. 

Madež na licu obitelj

Drugačije može biti jako lijepo

Ona šalje poruku svima da se vole i da je u redu biti drugačiji. Ožiljci i kožne promjene su dio nas i treba ih prihvatiti, a ne skrivati jer, kaže Ferrin, drugačije može biti jako lijepo. 

Ona smatra da je samouvjerenost ključ za uspjeh u životu. Kaže da je sretna što ima taj madež. Zbog njega možda izgleda drugačije, ali joj on ujedno daje snage da se zauzme za sebe unatoč osudama drugih. 

Ovo je zaista predivna i ohrabrujuća priča za sve nas. Prihvatimo svoje posebnosti po uzoru na ovu snažnu ženu.