Sada je vrijeme da povjeruješ i odlučiš se za Krista

Sada je vrijeme da povjeruješ i odlučiš se za Krista. Učini tako danas!

Još malo odspavaj, još malo odrijemaj, još malo prekriži ruke, i siromaštvo će te zaskočiti poput pljačkaša, a oskudica poput naoružanog ratnika.” Izreke 24,33-34

Najveće ljenčine žele drijemati, a uvrijedili bi se da im netko kaže da su lijeni. Žele samo sklopiti ruke i spavati, imaju gomilu dokaza kako je to što rade jako korisno.

Malo sna i malo drijemanja, a dani prolaze; vrijeme za rad je prošlo, a polje je zaraslo u trnje. Radi odgađanja uništavaju svoje duše.

Nemaju namjeru godinama odgađati svoje odluke, tek tako na nekoliko mjeseci dok vrijeme ne bude pogodnije, valjda bi već sutra, ako baš tako žele, ozbiljno počeli razmišljati. Ali upravo sada, ovog trenutka su previše zauzeti, a i vrijeme je nezgodno, pa mole da ih ispričamo.

Vrijeme teče kao pijesak u pješčanom satu, život se gubi u ništavnim stvarima i u drijemežu mnogi gube doba milosti. Budi mudar, prihvati vrijeme i koristi trenutak u letu!

VIDI OVO: Samo Isus spašava: spasenja nema ni po jednom drugom

Neka nas Gospodin nauči ovoj svetoj mudrosti, u suprotnom nas čeka vječno siromaštvo kad ćemo tražiti samo kap vode, a molit ćemo uzalud. Siromaštvo može iznenaditi nemarnog i zlo stići neodlučnog.

Svakog se trena približava progonitelj, ne zaustavlja se na putu jer je u službi svog gospodara i ne smije oklijevati. Ulazi silom kao naoružani stražar, stiže besposličara i okorjelog grešnika, ni jedan mu ne može umaknuti.

Oh, kad bi ljudi barem bili mudri i pravovremeno se trgnuli da potraže Gospodina Isusa, prije nego li bude prekasno za kajanje i vjerovanje. Uzalud se netko žali na lošu žetvu ako je bio nemaran u doba sjetve. Sada je vrijeme da povjeruješ i odlučiš se za Krista. Učini tako danas!

Autor: Charles Spurgeon