NaslovnicaDuhovnostŠadrak, Mešak i Abednego: 4 lekcije koje možemo naučiti od njih

Šadrak, Mešak i Abednego: 4 lekcije koje možemo naučiti od njih

Priča o Šadraku, Mešaku i Abednegu u Bibliji puna je nadahnuća i snažnih životnih lekcija iz kojih možemo puno toga naučiti.

Priča se može pronaći u knjizi proroka Daniela u 3. poglavlju i govori nam o trojici ljudi koji su stajali uz istinu čak i pod prijetnjama smrti.

Ovo su važne lekcije koje možemo naučiti iz života Šadraka, Mešaka i Abednega:

1. Budite izvrsni

Ova trojica mladića bila su izvrsna u svemu što su radila i zato su ih tražili vladari kraljevstva u kojem su se nalazili. Mladići su služili vladaru koji je ubio njihove članove obitelji i odveo ih kao robove.

Nisu se slagali s njegovom politikom ili njegovim vrijednostima, već su odlučili častiti Boga i služiti izvrsno. Upravo im je njihova izvrsnost dala platformu da govore pred kraljem. Kada se izvrsno ponašate na poslu, kod kuće, u crkvi ili u zajednici, to vam daje platformu s koje možete govoriti drugima o Bogu.

2. Kušnje vas izgrađuju

Kada prolazite kroz teška vremena to ne znači da je Bog odsutan ili da vas za nešto kažnjava. On ima veće i bolje planove za vaš život i dopušta vam da ponekad prođete kroz teške trenutke kako biste poradili na područjima vašeg života u kojima ste slabi.

Kršćani osjećaju da ih Bog kažnjava za neke grijehe koje su počinili kada kušnje i nevolje uđu u njihov život, ali sve je to dio Božjeg većeg plana za vaš život i to je vrijeme za izgradnju vaše vjere u Njega.

VIDI OVO: Bog hoda s vama kroz vatru

3. Dajte Bogu slavu kroz svoje svjedočanstvo

Bog će vam dopustiti da prođete kroz vatru baš kao i Šadrak, Mešak i Abednego da patite kako bi kroz njihovu patnju njihovo svjedočanstvo pokazalo Božju slavu.

Kada prolazimo kroz vatru, moramo se odmah obratiti Bogu za pomoć i olakšanje, a čak i ako olakšanje ne dođe i nema sretnog kraja, moramo se držati Njega i prihvatiti Njegov plan za naše živote. Svijet promatra vaš život i gledajući kako izgleda vaša vjera u Boga, ne smijemo odustati nego čvrsto stajati usred vatre kako bismo naše svjedočanstvo održali snažnim.

4. Tražite Isusa

Umjesto da se molite Bogu da vas ukloni iz vatre, samo tražite Isusa u vatri. Umjesto da molite za olakšanje, morate znati da je Isus tu s vama. Kao djeca Božja, mi smo Isusove ruke i noge te moramo posegnuti za drugima koji se bore u svojim kušnjama i nevoljama.

Moramo živjeti zajedno u zajednici te moramo pružiti ruku pomoći drugima oko nas jer je Isus tu s nama u svakoj situaciji.