Samohrani otac posvojio petero braća i sestara

Lamont Thomas samohrani je otac iz Buffala, New York. Poseban je jer je odlučio posvojiti petero braće i sestara (svi mlađi od 6 godina) kako bi mogli odrastati zajedno.

Lamont se prisjetio: „U početku sam pomagao nekim prijateljima. Služba im je oduzela dijete. Tada sam odlučio postati udomitelj kako bi im pomogao. No, od tada nisam prestao“. Pomaganje djeci postala je njegova života misija tako da je od 2000. uz svoja dva biološka sina udomio više od 30 djece te je posvojio nekoliko.

2007. godine posvojio je blizance Germayne i Tremayne. Tada je posvojio Jamiea i na kraju Germana.

Lamont je tada posvojio Michaela, prvo dijete koje je ikada udomio. Michael je tako rekao: „On je bio moj treći udomitelj, a postao mi je otac. Poznavao je moje biološke roditelje. On nikada nije odbio dijete. Njegova djeca su se vratila svojim roditeljima ili su dovoljno narasla.“

VIDI OVO: Posvojili su ”djevojčicu” iz Ukrajine, no brzo su otkrili da nešto nije u redu

Iako su njegova dosadašnja djeca zaista predivna, on je odlučio ponovno početi raditi kao udomitelj, iako je bio u mirovini, iz jednog posebnog razloga.

Saznao je da postoje braća i sestre kojima je potreban dom. Oni su bili djeca jednog odraslog djeteta koje je prije bilo udomljeno kod Lamonta, a koje je služba uzela zbog zanemarivanja.

Lamont je odlučio ponovno dobiti certifikat za udomljavanje kako bi mogao udomiti petero djece: Zendayu (5), Jamela (4), Nakiu (3), Majora (2) i Michaelu (1).

„Bili su u četiri različita doma u četiri različita grada. Bili su odvojeni preko godinu dana“, otkrio je Lamont.

VIDI OVO: Medicinska sestra je posvojila zlostavljanu bebu, a onda otkrila cijelu istinu

Iako nije bilo lako, Lamont je uspio spojiti svu tu djecu te ih je nakon 2 godine i posvojio.

„Borio sam se da ne zaplačem. Svaki dan kada je toga sjetim, moje oči zasuze. Koliko smo samo prošli čekajući ovo. Oni mi daju novi život. Vrlo su divna djeca puna ljubavi. Zaslužuju zajedno odrasli i za to sam se borio“, rekao je Lamont.

On se nada da će njegova priča inspirirati druge da počnu udomljavati, a kasnije i posvajati djecu koja su napuštena i oduzeta od roditelja.