NaslovnicaDuhovnostU snu je ugledao svece u nebu, a pitanje koje su mu...

U snu je ugledao svece u nebu, a pitanje koje su mu postavili ga je potreslo do srži

U snu je ugledao svece u nebu koji su mu postavili pitanje koje ga je potreslo do srži. Žalosnih očiju su gledali u njega!

Sanjao sam da sam se našao u nebeskom gradu, iako ne znam kako sam tamo dospio. Bio sam jedan od velikog mnoštva koje se nije moglo izbrojiti, iz svih naroda i nacija. Nekako sam saznao da je jedan od svetih koji je stajao uz mene u nebu gotovo već 2000 godina.

“Tko si ti?” pitao sam ga. Odgovorio mi je: “Ja sam bio rimski kršćanin; živio sam u danima apostola Pavla i bio sam jedan od onih koji su umrli u Neronovu progonstvu. U njegovu sam vrtu bio pribit na kolac, premazan smolom i zapaljen da svijetlim kao baklja.”

Uzviknuo sam: “O, kako je to strašno!” “O, ne”, rekao je, “sretan sam bio da sam mogao tako umrijeti za Isusa jer je i on umro za mene na križu.”

“Što si ti pretrpio za Isusa?”

Zatim je rekao čovjek koji mi je stajao s druge strane: “Ja sam u nebu samo dvjesto godina. Došao sam s otoka Erromanga u Južnom moru. Tamo je došao misionar John Williams i rekao mi što je Isus učinio za moje spasenje te sam ga otada počeo ljubiti. Moji zemljaci ubili su misionara, a zatim su i mene uhvatili i tukli dok nisam pao u nesvijest. Sljedećeg dana su me zaklali, skuhali i pojeli.”

Zatim su se njih dvojica okrenuli k meni i pitali me: “Što si ti pretrpio za Isusa? Jesi li prodao nešto i dao novac za misiju da netko kao što je bio John Williams može poći i reći ljudima o djelu i žrtvi Isusa Krista?”

Stajao sam bez riječi. I dok su njih dvojica žalosnih očiju gledala u mene, ja sam se probudio i uvidio da je to bio samo san. Satima sam ostao budan na svome udobnom krevetu razmišljajući o novcu koji sam potrošio na svoju udobnost i tada sam shvatio da nisam razumio značenje Isusovih riječi: “Ako tko hoće ići za mnom, neka se odreče samog sebe, neka svaki dan uzme križ svoj i neka me slijedi!”

Izvor: Put života