NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeSanjala je veliku obitelj i želja joj se ispunila, no ova djeca...

Sanjala je veliku obitelj i želja joj se ispunila, no ova djeca su po nečemu posebna

Debbie Sarich je oduvijek sanjala veliku obitelj, a kako se bližio njen 40. rođendan, odlučila je razmotriti posvojenje. Danas je ona majka sedmero djece iz različitih dijelova svijeta, sva s posebnim potrebama.

“Odjednom mi je sinulo da bih mogla proširiti svoju obitelj posvajanjem djece s posebnim potrebama”, rekla je Sarich ekskluzivno za PEOPLE. Za nju je to bilo logično s obzirom na njen posao i rad s takvom djecom. “To je ono što radim svaki dan i volim to”, dodala je.

Dodala je: “Svojim životnim poslom pružam fizikalnu terapiju ovoj djeci, pa zašto ne bih otvorila i svoje srce i dom za njih?”

Sarich je krenula na nekoliko inozemnih putovanja kako bi posvojila djecu, postupno povećavajući svoju obitelj.

Ispunjena želja velika obitelj
Foto: Houston Chronicle / Staff photographer

Sva djeca s posebnim potrebama rođena su u različitim dijelovima svijeta

Sada je majka kćerima Sadee (12), Kaitlyn (15), Lucy (19) i Krasimiri (19) te sinovima Evanu (14), Trayu (12) i Sergiu (16). Njena djeca su rođena u Gvatemali, Rusiji, Bugarskoj, Etiopiji i Kini. Svi zajedno žive izvan Houstona, zajedno sa sedam pasa, dvije mačke, tri vodene kornjače i akvarijem.

“To je zaista zabavno”, rekla je Sarich, koja sada ima 56 godina. “Volim imati puno djece i prijateljstvo koje se razvija kada imate mnogo braće i sestara.”

Sarichine četiri kćeri imaju cerebralnu paralizu, a jedna od njih koristi invalidska kolica. Jedan sin, Tray, nosi protetičku nogu.

Njihov svakodnevni život obuhvaća školu, sportske aktivnosti i Sarichov posao u Teksaškoj dječjoj bolnici. “Ponekad je malo ludo”, priznala je Sarich.

Tipičan dan počinje rano ujutro, oko 5:30 sati, kada se svi bude. Slijedi doručak, hranjenje pasa, priprema djece za školu i organizacija posebnih prijevoza za djecu s posebnim potrebama koji dolaze do njihovog doma.

“Ovisno o danu, neka djeca koriste invalidska kolica, štake ili hodalice, pa moram provjeriti tko što koristi tog jutra”, objasnila je Sarich.

Nekoliko njezine djece dolazi u Teksašku dječju bolnicu, gdje ona radi, na fizikalnu, radnu ili govornu terapiju.

Mama djece s posebnim potrebama
Foto: Houston Chronicle / Staff photographer

Djeca se odlično slažu

Iako su sva djeca iz različitih sredina, “svi se odlično slažu” i sretno su se uklopili u jednu teksašku obitelj punu ljubavi.

Užurbanost je dio zabave, kaže vječna mama. “Ja to jednostavno volim”, kaže Sarich. “A ja mislim da je prekrasan i čaroban.”

Kada njezina djeca odrastu i krenu dalje, što dalje? Hoće li Sarich dodati još djece svojoj obitelji?

“Mislim da nisam završila sa sedam”, kaže ona.