8 savjeta kako imati kvalitetnu ljubavnu vezu

Prava ljubav uvijek poštuje drugu osobu i nikada neće reći: ''Ako me voliš, napravit ćeš mi to i to.''

Nijedna veza nije savršena, ali da bi veza bila kvalitetna i zdrava Bog mora biti na prvom mjestu, jer takva veza će biti ohrabrujuća i za druge parove. Ako drugi na vama vide sreću i radost tada će i oni poželjeti isto to imati.

Biblija nam govori o tome kakva je prava ljubav u 1. Korinćanima 13,4-8. Vidite, kada ste zaljubljeni onda samo želite da ste što više zajedno, a što ste više zajedno, više će vam na um padati seks. No, ako ste duhovno jaki gledat ćete da se oduprete seksu prije braka, jer znate da Bog voli čistoću, nevinost i da nikako ne podržava seks prije braka.

Kako uspjeti u tome? Evo nekoliko korisnih savjeta.

1. Čuvajte vašu nevinost kao kovčeg s blagom. Kada ste zajedno, neka se vaši sastanci uvijek sastoje samo od poljubaca i grljenja, iako to neće biti lako.

2. Čuvajte vašu strast, jer svaki maratonski trkač zna da ne koristi svoje najbolje atribute na početku trke nego da to ostavlja za kraj ako želi pobijediti. Tako i vi seks ostavite za brak, jer onda će vam tek biti slatka prva bračna noć.

3. Ne hranite svoje fantazije! Normalno je razmišljati o seksu, no pažljivo birajte što čitate, gledate na TV-u ili internetu, jer ako hranite svoj um sa smećem tada će vam smeće s vremenom zagaditi um.

4. Zapamtite čiju svojinu dodirujete, jer ti nisi gospodar te osobe s kojom si u vezi. Ta osoba pripada Bogu. Zamisli da na svakoj osobi s kojom izlaziš piše ”Vlasništvo Isusa Krista” i ne zaboravi da i tvoje tijelo također pripada Bogu.

Foto: Pixabay

VIDI OVO: 16 kriterija prave ljubavi između muškarca i žene

5. Dajte obećanje Bogu i svakodnevno se podsjećajte na to da postoji jedna linija i da uz Njegovu pomoć tu liniju nećete prijeći prije braka.

6. Složite se u vezi svojih principa, prije nego što seks dođe na red. Pričaj sa svojim dečkom ili svojom djevojkom u vezi svojih principa. Neka vam poticaj bude stih u Hebrejima 10,24.

7. Nemojte stalno biti zajedno. Veza će biti mnogo zdravija ako se budete družili i sa svojim prijateljima, obiteljima… a dobro je da nikog ne zapostavljate sada kada imate jedno drugo.

8. Prava ljubav neka je na prvom mjestu! Prava ljubav uvijek poštuje drugu osobu i nikada neće reći: ”Ako me voliš, napravit ćeš mi to i to.” Ne, prava ljubav govori ovako: ”Budući da se brinem o tebi i stalo mi je do tebe, poštovat ću te, obasipat ću te nježnošću i nikada neću tražiti od tebe nešto što ti osjećaš da je loše ili da ne želiš.”

Autori: Ron Hutchcraft i Diane Eble

NAJNOVIJE!