NaslovnicaŽivotOvo je savršena razlika u godinama za uspješnu ljubavnu vezu

Ovo je savršena razlika u godinama za uspješnu ljubavnu vezu

Koja je savršena razlika u godinama za uspješnu ljubavnu vezu? Jedno istraživanje je dalo zanimljive odgovore.

Iako su istraživanja u posljednjih nekoliko godina ponudila brojna objašnjenja velikih starosnih razlika između ljubavnih partnera, teško je točno odgovoriti na pitanje jesu li velike razlike u godinama između partnera prednost ili nedostatak.

Kada je riječ o bliskim odnosima, i muškarci i žene preferiraju nekoga tko je barem približno njihove dobi, ali su također otvoreni i prema onima koji su stariji ili mlađi od njih. Društveno neodobravanje po pitanju razlika u godinama između partnera je još uvijek prisutno, ali to ujedno ovisi i o kulturalnim razlikama. Naime, u nekim nezapadnim zemljama je prosječna razlika u godinama između partnera mnogo veća nego u zapadnim zemljama.

Istraživanje tvrdi: Ovo je savršena razlika u godinama za uspješnu vezu

Iako uvijek postoje iznimke, istraživanje koje je provelo Sveučilište Emory u Atlanti tvrdi da određene razlike u godinama mogu predstavljati problem u vezi, odnosno što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će prekinuti.

Anketa, koja je uključila 3000 ispitanika, pokazala je da parovi čija je razlika u godinama pet godina imaju 18 posto veću vjerojatnost da će prekinuti od onih koje čine partneri iste dobi. Zanimljivo je da je ta brojka skočila na 39 posto za parove s razlikom od 10 godina.

Za one s 20 godina razlike u godinama istraživanje predviđa da je 95 posto vjerojatno da će prekinuti. Kolika bi bila idealna razlika u godinama? Znanstvenici vjeruju da parovi s razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najmanje šanse za prekid, odnosno samo tri posto, piše Index.

Godine nisu jedini faktor koji je proučavan, već su znanstvenici uključili i druge parametre, poput toga jesu li prije braka imali djecu, imaju li zajedničko potomstvo, koliko su novca potrošili na vjenčanje, kakvog su obrazovanja itd. Zanimljivo, pokazalo se da je vjerojatnost za razvod supružnika koji imaju velike razlike u stupnju obrazovanja – 43 posto.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare