Seks je prekrasan Božji dar i puno je više od tjelesnog jedinstva

Seks je dar Boga koji nas voli. Seks krijepi brak i dodaje užitak životu. To je toliko preplavljujuće iskustvo da omogućuje mužu i ženi da uistinu postanu jedno. Biblija kaže: ”… I bit će oni samo jedno tijelo.” (Efežanima 5,31)

To jedinstvo je puno više od tek tjelesnog jedinstva. To je zajednica dvije osobe – tijela, duše i duha.

Najveći vrhunac užitka u seksu postiže se kada su i muž i žena kršćani te su stoga ”jedno u Gospodinu”. Kada je to tako, oni doživljavaju jedinstvo koje nadilazi bolo što u ovom svijetu.

Bog je stavio svoj blagoslov na seks unutar braka. U svojoj riječi kaže: ”Neka je blagoslovljen izvor tvoj, i raduj se sa ženom svoje mladosti… neka te grudi njezine opajaju u svako doba, njezina ljubav zatravljuje bez prestanka!” (Izreke 5,18-19)

Iz ovih redaka možemo vidjeti da Bog govori u korist romantike u braku. Bog voli vidjeti uspješan brak i sretan dom. Ako si vjenčan pedeset godina, Bog želi da ti i tvoj partner uživate u pedeset godina ispunjenih ljubavlju.

Pretpostavimo da si u braku pedeset godina. Tvoja ”vremenska linija” bi izgledala kao skica na dnu. Uzimajući u obzir relativno kratko ”vrijeme hodanja” a tada dugo ”vrijeme u braku”, zasigurno je u tvom najboljem interesu čekati Božje pravo vrijeme i okolnosti.

Zamisli da ti je bogati rođak obećao dar od tisuću dolara kada ti je bilo šesnaest godina. Tada, kako bi te ohrabrio da budeš pažljiv s tim novcem i kako ga ne bi uludo potrošio, da je još jedno obećanje: ”Što god ti ostane od ovih tisuću dolara kad ti bude dvadeset jedna godina, tu ćeš istu svotu dobivati svakog mjeseca do kraja života!”

S takvom ponudom mudar mladi čovjek ne bi trošio uludo taj novac. Umjesto toga, on bi pričekao svoje vrijeme kada će od toga dobiti više tijekom duljeg razdoblja.

To se može primijeniti na prekrasan dar seksa. Možeš ga ”upropastiti” na trenutno zadovoljstvo i žeti gorku žetvu svoje pogreške ili možeš čekati pravo vrijeme i uživati u potpunosti tijekom duljeg razdoblja.

Nemoj žrtvovati dugoročne koristi seksa za kratkoročna uzbuđenja.

NAJNOVIJE!