Pravila je selfije 365 dana nakon muževa samoubojstva, pogledajte je sada

Odlučila je praviti selfije svaki dan punu godinu dana nakon muževa samoubojstva; prvi je dan bila teška 141 kg.

Ludo je kako se život može odjednom okrenuti iz „normalnog“ ili sretnog u pravi pakao. Justine McCabe bila je prisiljena proživjeti jedan od takvih užasnih trenutaka koji je njezin život zauvijek promijenio.

Nedugo nakon što je izgubila majku, njezin suprug je počinio samoubojstvo nakon duge bitke s depresijom. Iako je Justinina majka preminula od posljedica kemoterapije uzrokovane pretilošću, ona si nije mogla pomoći te je jela zbog tuge. Nije mogla podnijeti gubitak dvije voljene osobe u samo dvije godine.

Postala je depresivna i tri mjeseca je jedva ustajala iz kreveta.

Konačno je njezina obitelj napravila plan koji će ju pokrenuti: vježbanje.

Foto: Instagram

Nadali su se da će joj tjelovježba dati osjećaj postignuća i priliku da si postavi ciljeve vezane za njezinu težinu. No, činilo se da svi imaju sumnje o njezinoj volji da promijeni tadašnje stanje stvari.

Jedva je ustajala iz kreveta te se vježba činila kao nešto nemoguće.

Foto: Instagram

„Nije mi se sviđalo ono što sam vidjela u ogledalu“, rekla je Justine, „Osjećam da sam izgledala tako slomljeno i tužno i izgubljeno. Tada sam odlučila svaki dan uslikati jedan selfi. Željela sam vidjeti kako se mijenjam, željela sam vidjeti hoće li se moj izraz lica promijeniti“.

I bome jest.

Odlučila je praviti selfije svaki dan punu godinu dana; prvi je dan bila teška 141 kg.

Nakon što je izgubila supruga i majku prestala se brinuti za sebe, no to je bio samo početak njezinog putovanja.

„To sve nije zapravo bilo samo o gubitku kilograma“.

„Nikada nisam bila tako nesretna“, napisala je Justine na Instagramu, „Imala sam povredu leđa, nisam se dobro nosila sa smrću moje majka i stresom u životu. Jedino sam se znala prejedati za utjehu. To nije dobar način življenja. Kada pogledam svoje slike od prije godinu dana osjećam se kao potpuno druga osoba. Uvijek napomenem ljudima da moje putovanje nije bilo samo u vezi gubljenja težine iako sam izgubila jako mnogo kila. Bilo je to putovanje u kojem sam se ponovno otkrila“.

„Smrt mog supruga bilo je za mene užasno razdoblje. Sve je bilo gore jer mi je majka umrla nedugo prije njega“, rekla je Justine, „Smrt jednog člana obitelji i samoubojstvo drugog je najgora stvar koja vam se može dogoditi“.

„365 dana fotografija je prva stvar koju sam napravila na putu prema tugovanju i oporavku – prva je slika bila užasna, izgledala sam jako slomljeno i izgubljeno“.

Nakon godinu dana i sa 56 kilograma manje, ljudi gotovo ne mogu prepoznati Justine.

„Napravila sam izbor, moram učiniti nešto drugačije“, rekla je Justine.

View this post on Instagram

I could sell you a story from any angle. Finding true love again, maintaining epic motivation, overcoming tragedy, fast weight loss, you name it. Our lives are unfinished narratives, we can never predict what’s coming next. I am the most “in love” I have ever been in my life, which most people would equate to the ultimate happiness, and yet I am struggling through difficult times. One word, TEENAGERS. There is no force more powerful than that of hormone fuled teenager that will throw your failures right back in your face by their non perspective wit. Little did I know I would be wishing for those long days of epic toddler fits. In retrospect those times seemed easier. And recently I was diagnosed with fibromyalgia. After learning about the dibilating painful condition, I was surprised to learn I most likely brought it upon myself. I pushed my body to far extremes. I lost -126lbs. I gained -26lbs as soon as I gave up strict body building meal prep and I fought my way through years of maintaining a 100lb weight loss. And even through major injuries, I refused to be part of the statistic, “girl loses weight, gains it all back”. I’ve made the choice to live my life more privately. I wanted to be in love without sharing it with the world. I wanted to skip workouts, eat cookies and ice cream on the couch while Netflix binging our favorite tv shows. I wanted to focus less on what other people were doing out in the world and maintain better focus on what my teenagers were doing within the walls of our home. I wanted normality. I turned off apps and filters. Yet, Im still trying to turn off the part of my conscious that tells me I am a failure for not being a super human. My body is tired. For the time being, I’ve hung up the racing shoes and am forcing myself into a recovery while trying to find a way to maintain a healthy lifestyle. I do know… a healthy lifestyle is not shaming yourself into going to the gym. A healthy lifestyle is not self hating your body because it fluctuates as your lifestyle does…. POST CONTINUES…KEEP READING IN THE COMMENT BELOW ❤️👇🏻

A post shared by Justine #ichoosetolive (@hairstargetsfit) on

Iako je njezina bol bila duboka i teška, ona je odbila biti zarobljena u mraku i gledati kako njezina djeca pate. Trebala je pokazati da je snažna i za njih.

Justine zna da je njezino tijelo daleko od „savršenog“, no pronašla je snagu u svojoj borbi za slobodu koja joj je dozvolila da prihvati svoje mane.

Ova se majka prije okretala hrani kako bi se borila sa svojim strahovima. Sada jede zdravo, ali i pokorava svoj strah od visina planinarenjem i skakanjem padobranom.

„Znala sam da ako mogu preživjeti bez mame i muža onda trebam pomicati svoje granice i suočiti se sa svim strahovima, trebam biti ponosna na svoj život“.

Prava odlučnost može pomaknuti planine.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE