Pravila je selfije 365 dana nakon muževa samoubojstva, pogledajte je sada

Odlučila je praviti selfije svaki dan punu godinu dana nakon muževa samoubojstva; prvi je dan bila teška 141 kg.

Ludo je kako se život može odjednom okrenuti iz „normalnog“ ili sretnog u pravi pakao. Justine McCabe bila je prisiljena proživjeti jedan od takvih užasnih trenutaka koji je njezin život zauvijek promijenio.

Nedugo nakon što je izgubila majku, njezin suprug je počinio samoubojstvo nakon duge bitke s depresijom. Iako je Justinina majka preminula od posljedica kemoterapije uzrokovane pretilošću, ona si nije mogla pomoći te je jela zbog tuge. Nije mogla podnijeti gubitak dvije voljene osobe u samo dvije godine.

Postala je depresivna i tri mjeseca je jedva ustajala iz kreveta.

Konačno je njezina obitelj napravila plan koji će ju pokrenuti: vježbanje.

Foto: Instagram

Nadali su se da će joj tjelovježba dati osjećaj postignuća i priliku da si postavi ciljeve vezane za njezinu težinu. No, činilo se da svi imaju sumnje o njezinoj volji da promijeni tadašnje stanje stvari.

Jedva je ustajala iz kreveta te se vježba činila kao nešto nemoguće.

Foto: Instagram

„Nije mi se sviđalo ono što sam vidjela u ogledalu“, rekla je Justine, „Osjećam da sam izgledala tako slomljeno i tužno i izgubljeno. Tada sam odlučila svaki dan uslikati jedan selfi. Željela sam vidjeti kako se mijenjam, željela sam vidjeti hoće li se moj izraz lica promijeniti“.

I bome jest.

Odlučila je praviti selfije svaki dan punu godinu dana; prvi je dan bila teška 141 kg.

Nakon što je izgubila supruga i majku prestala se brinuti za sebe, no to je bio samo početak njezinog putovanja.

„To sve nije zapravo bilo samo o gubitku kilograma“.

„Nikada nisam bila tako nesretna“, napisala je Justine na Instagramu, „Imala sam povredu leđa, nisam se dobro nosila sa smrću moje majka i stresom u životu. Jedino sam se znala prejedati za utjehu. To nije dobar način življenja. Kada pogledam svoje slike od prije godinu dana osjećam se kao potpuno druga osoba. Uvijek napomenem ljudima da moje putovanje nije bilo samo u vezi gubljenja težine iako sam izgubila jako mnogo kila. Bilo je to putovanje u kojem sam se ponovno otkrila“.

„Smrt mog supruga bilo je za mene užasno razdoblje. Sve je bilo gore jer mi je majka umrla nedugo prije njega“, rekla je Justine, „Smrt jednog člana obitelji i samoubojstvo drugog je najgora stvar koja vam se može dogoditi“.

„365 dana fotografija je prva stvar koju sam napravila na putu prema tugovanju i oporavku – prva je slika bila užasna, izgledala sam jako slomljeno i izgubljeno“.

Nakon godinu dana i sa 56 kilograma manje, ljudi gotovo ne mogu prepoznati Justine.

„Napravila sam izbor, moram učiniti nešto drugačije“, rekla je Justine.

Iako je njezina bol bila duboka i teška, ona je odbila biti zarobljena u mraku i gledati kako njezina djeca pate. Trebala je pokazati da je snažna i za njih.

Justine zna da je njezino tijelo daleko od „savršenog“, no pronašla je snagu u svojoj borbi za slobodu koja joj je dozvolila da prihvati svoje mane.

Ova se majka prije okretala hrani kako bi se borila sa svojim strahovima. Sada jede zdravo, ali i pokorava svoj strah od visina planinarenjem i skakanjem padobranom.

„Znala sam da ako mogu preživjeti bez mame i muža onda trebam pomicati svoje granice i suočiti se sa svim strahovima, trebam biti ponosna na svoj život“.

Prava odlučnost može pomaknuti planine.