Svakodnevna šetnja je najbolji način da izgubite kilograme

Najbolje vrijeme za šetnju je ujutro i to prije doručka, jer to pomaže tijelu da brže pristupi masnim naslagama.

Iako mnogi potcjenjuju šetnju kao oblik vježbe, ona je izuzetno korisna kada je riječ o očuvanju općeg tjelesnog zdravlja, a također je odlična i za mršavljenje.

Ako ste odlučili u 2019. godini početi intenzivno vježbati, možda je vrijeme da stanete na loptu i razmislite je li dobro naglo krenuti s napornim treninzima u teretani.

Iako je ideja o učlanjenju u teretanu i slijepo slijeđenje plana tjednih treninga odlična, to je za neke ljude ipak preambiciozan pokušaj na samom početku procesa mršavljenja.

Ako duže razdoblje ne vježbate redovno, lagani početak treniranja i održavanje stalne fitness rutine je mnogo bolja opcija ukoliko želite dugoročne rezultate, piše Evoke.

PROČITAJTE: 10 stvari koje svakodnevno hodanje čini vašem tijelu

Mnogi stručnjaci za fitness preporučuju započinjanje dnevne šetnje od 30 minuta u trajanju od jednog mjeseca prije nego što odlučite početi trenirati u teretani. Iako mnogi zanemaruju hodanje kao oblik vježbanja, ona donosi mnogo zdravstvenih koristi.

Prema riječima stručnjaka, šetnja pola sata svakog dana inhibira djelovanje gena koji su zaslužni za gojaznost gotovo za 50 posto. Također, za vrijeme šetnje ćete sagorjeti od 200 do 300 kalorija. Kada ovo kombinirate sa zdravom prehranom, stvorit ćete kalorijski deficit i početi gubiti kilograme.

Kada hodate duže od 30 minuta svakodnevno u trajanju od jednog mjeseca ubrzat ćete svoj metabolizam i na taj način postići još veće rezultate kada je riječ o gubitku težine.

Najbolje vrijeme za šetnju je ujutro i to prije doručka, jer to pomaže tijelu da brže pristupi masnim naslagama, piše Klix.