NaslovnicaZdravljeNe ignorirajte signale koje vam tijelo šalje: Ako vam se često događaju...

Ne ignorirajte signale koje vam tijelo šalje: Ako vam se često događaju ove 4 stvari, javite se liječniku!

Ako želite biti zdravi, slušajte simptome koje vam tijelo šalje i redovito nadziru vaše zdravlje. Obratite pozornost čak i na male, naizgled bezopasne probleme, pogotovo ako se često ponavljaju jer ih mogu pokriti neki ozbiljni poremećaji, kažu stručnjaci.

1. Uporne glavobolje ponekad mogu ponekad mogu ukazivati na vrlo opasna stanja kao što je, na primjer, aneurizma koja stvara pritisak u mozgu. Aneurizma je proširenje stijenke krvnih žila neke od moždanih arterija, a nastaje kao posljedica arteroskleroze.

2. Gubitak daha može biti posljedica astme, a da pritom osoba koja ima ovakav problem uopće i ne zna da je bolesna. Ako je prisutno i teško disanje, bol u prsima praćena kašljem, pod hitno bi trebalo otići na liječničku kontrolu.

3. Učestalo krvarenje desni nije uvijek znak samo bolesti usta i zuba. Ako je usna šupljina zdrava, a uz krvarenje su prisutni noćno znojenje, groznica, slabost i umor, moglo bi se posumnjati i na leukemiju.

4. Uporni grčevi u zadnjem dijelu potkoljenice ili u prednjem dijelu u području bedara, može ukazivati na duboku vensku trombozu. Na ovu bolest treba posumnjati i ako se dugo sjedi, uzima hormonska terapija ili ako neko od bliskih srodnika ima navedeno oboljenje.

IZVOR:Dnevno.rs