5 simptoma koji će vam otkriti probleme s bubrezima

Jedan od najčešćih simptoma bolesti bubrega jeste bol u donjem dijelu leđa.

Bol se može pojaviti u jutarnjim satima, na jednoj ili obje strane donjeg dijela leđa. Također, možete osjetiti poteškoće prilikom mokrenja. Ovo je najstariji znak oštećenja bubrega i ako se otkrije na vrijeme, može se uspješno liječiti.

Osip, suhoća, svrbež

Ovo je standardan simptom da nešto nije u redu s bubrezima. Ako vas koža često svrbi bez nekog očitog razloga, onda je vrlo moguće da su vaši bubrezi oštećeni.

Promjene u mokraćnoj funkciji

Bubrezi su odgovorni za izlučivanje mokraće, pa zbog poremećaja funkcije dolazi do promjene u izlučivanju.

Ova promjena može uključivati ​​slijedeće:

Mokraća može biti pjenasta, češće uriniranje tijekom noći, urin može sadržavati krv, osjećaj pritiska ili poteškoća s mokrenjem, češće mokrenje, ili u većim količinama nego inače, blijeda mokraća i rjeđe mokrenje ili u manjim količinama nego inače.

Budite svjesni da su početne promjene mokraćne funkcije samo blagi znakovi problema s bubrezima, a promjena boje urina je znak težeg stanja.

Otoci u raznim dijelovima tijela

Bubrežna oštećenja rezultiraju dodatnim nakupljanjem tekućine, koja se ogleda u otjecanju lica, ruku, nogu, zglobova, stopala. To pokazuje da je oštećenje bubrega mnogo teže i da treba reagirati odmah.

Umor i slabost

Hormon eritropoetin, koji proizvode bubrezi, pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, koja imaju ulogu u prenošenju kisika u stanice, prenosi B92.

Oštećenje bubrega smanjuje izlučivanje ovog hormona, što dovodi do smanjivanja broja crvenih krvnih zrnaca, a time i do anemije.

Kako poboljšati funkciju bubrega?

Funkcija bubrega djelotvorno može biti poboljšana kroz dijetu i bolji način života.

Prva stvar koju možete učiniti jest da ne pušite i izbjegavate okoliš i proizvode s visokim sadržajem kadmija.

Redovito vježbanje, hidratacija, upotreba nezaslađenog soka od brusnica na dnevnoj bazi, može znatno poboljšati zdravlje bubrega.

IZVOR:B92.net

NAJNOVIJE!