NaslovnicaZdravljePrvi simptomi raka se mogu pojaviti na rukama: Evo na što trebate...

Prvi simptomi raka se mogu pojaviti na rukama: Evo na što trebate obratiti pozornost!

Neki simptomi raka se mogu pojaviti na rukama, a na ove promjene na njima trebate obratiti pozornost!

Šake su jedan od najkorištenijih dijelova tijela. Rukujemo se, podižemo i spuštamo stvari, prljamo ih. Većina nas ne vodi dovoljno računa o njima. Pogledajte svoje šake i provjerite mogu li se na njima očitati znaci raka.

Suhe pukotine na šakama

Iako je sasvim normalno da ruke postanu suhe uslijed stalne upotrebe balzama, ponekad ta suha koža se može opirati čak i upotrebi krema i losiona. U tom slučaju bi trebali posjetiti liječnika. Suha koža na nadlanicama i mjesta koja su izgubila boju mogu ukazivati na ozbiljniji problem.

Natekle ruke

Rak je poznat po tome da pravi promjene u čitavom tijelu, pa ako primjetite bilo šta čudno, treba posjetiti liječnika. Ako vam šake natiču ili se nadimaju, odmah potražite stručnu pomoć.

Bol u rukama

Ako bez razloga osjećate bol u rukama, to može biti jedan od simptoma raka. On uzrokuje bol u različitim organima, a to uključuje i šake. Rak na potpuno drugom dijelu tijela se može manifestirati kroz bolove u šakama.

Ostali simptomi raka

Ruke su samo jedan od mogućih simptoma. Iznenadni gubitak težine, promuklost, stalni umor, iritantan i uporan kašalj također mogu biti znaci raka.