Sirijski kršćani u Njemačkoj ostali šokirani: Na ulicama viđamo ISIL-ovce, iste one koji su nam ubijali najbliže

Imigrantska kriza u svojoj osnovi pokrenuta je zbog izbjeglica iz Sirije. Zbog nedovoljne kontrole među imigrante iz ostalih dijelova svijeta infiltrirali su se i zloglasni ISIL-ovci.

Dojučerašnji ratni zločinci danas ‘izbjeglice’ u Njemačkoj

‘Taj ISIL-ovac zaustavljao me je više puta u blizini mog sela na punktovima, našli smo ga čak i na Facebooku… I pobjegnem iz Sirije, dođem u Njemačku, kad evo njega opet’ jedno je od svjedočanstava Sirijca iznesenog na njemačkim televizijama. U istoj reportaži policija tvrdi kako ne mogu privoditi osobe kojima nije dokazano počinjenje kaznenih dijela u Njemačkoj, a ‘rekla-kazala’ sirijskih izbjeglica može isto tako biti samo prokazivanje nepoćudnih osoba.

Najviše su zatečeni i najčešći svjedoci – sirijski kršćani, javlja RT, čisto jer su najčešće bili i zatočeni od strane ISIL-ovaca. ‘Molili smo da nas streljaju jer nismo željeli javno obezglavljivanje… I onda te iste krvnike vidim ovdje kao ‘nevine’ izbjeglice’ zaključuje jedan intervjuirani. ‘Kako je moguće da takve osobe prođu kontrolne punktove i granicu u Hrvatskoj ili Mađarskoj?’ Izbjeglički kampovi tako su navedene osobe distancirali, no strah je i dalje osjetan.

Pobjegli iz Sirije, sad će bježati i iz Njemačke

‘Istina, policija nas je saslušala i sve su ozbiljno prihvatili i za to im hvala. Ali su zasad nemoćni… Ovako su prisiljeni čekati da ti krvnici počine prijestup u Njemačkoj, što ovi naravno neće učiniti. To su ubojice i nije im mjesto u Njemačkoj ili bilo kojoj drugoj državi’ tvrdi presjednik asirske kulturne zajednice. Dodaju kako je ovo očito samo ‘vrh ledenog brijega’ jer bi hipotetski u svakom kampu i gradu mogle postojati ovakve ‘pete kolone’ i terorističke ćelije.

‘Nevjerojatno ali se čini da ćemo opet postati izbjeglice i to u kršćanskoj zemlji, a ne u arapskoj iz koje smo zbog vjere morali i bježati’, zaključuje Charlie. Poentira kako su stotine njegove braće kršćana i dalje u zatočeništvu ISIL-a, te dodaje kako bi policija barem mogla s ovim ‘bivšim’ teroristima pregovarati oko njihovog puštanja na slobodu. Kako su u igri i odmetnuti Nijemci koji su preko noći otišli u kalifat, situacija može biti i daleko opasnija…

IZVOR:Dnevno.hr

NAJNOVIJE!