Sjeti se Isusove muke

Sjeti se Isusove muke i nijedan križ ti neće biti težak. S vjerom u Njega proći ćeš kroz sve životne nevolje, poteškoće i boli.

Ne brini što ti drugi iza leđa govore, što šire laži o tebi, što te osuđuju i lažno optužuju. Ne brini za sve zlo koje ti ljudi rade iza leđa. Možda je “ne brini” lako reći, a teško primijeniti.

Isus je živio nevin život, život bez grijeha

Pomagao je svima, mnoge ozdravljao, čak i neprijatelje ljubio, a zauzvrat morao platiti najgorču kaznu, podrugivanje, muku i smrt od nas ljudi. Unatoč svoj dobroti i ljubavi, izrugivali su ga i pljuvali k’o najvećeg grešnika. Zato ne brini, ne možeš podnijeti ni blizu nepravde koliko je Isus podnio.

VIDI OVO: Zašto je Isus morao toliko patiti?

I unatoč svemu, nije se žalio ni jednom riječju. Samo je tražio Božju volju. Ljubio je do kraja. Nje imao potrebu za osvetom. Pouzdao se u svog Oca i izvršio svoje poslanje. Ugledaj se u sve dane na Isusa, na svaku Njegovu pojedinačnu muku, ranu i bol; svaka je iz ljubavi prema tebi i svaka te uči životnoj lekciji. Ljubi Boga i čovjeka, a sve ostalo prepusti Bogu.

Sjeti se Isusove muke i podnijet ćeš svaki križ

Kada te sljedeći put ponize, izvrijeđaju i izdaju, sjeti se da su pravom Bogu učinili isto.

Kada ti sljedeći put kažu da ne znaš, nisi dovoljno stručna, sjeti se da su isto rekli za Isusa koji je sve znao, bio najstručniji.

Kada ti sljedeći put kažu da nisi dovoljno dobra za njih, sjeti se da su i Isusu rekli da nije dovoljno dobar za njih.

Kada ti sljedeći put nanesu bol, sjeti se sve boli koju su nanijeli samom Bogu.

VIDI OVO: Isus je izabrao da pati zbog vas

Kada ti sljedeći put kažu da radiš nešto teško ili ponižavajuće, sjeti se da su samoga Boga natjerali da nosi težak križ i uz to ga vrijeđali i ponižavali.

Kada ti sljedeći put bude teško, sjeti se da je Bog ovo sve činio za tebe!

Izvor: Bog je tu/book.hr