Slab sam, ali Bog je moja snaga

Slab sam, ali Bog je moja snaga
Foto: Unsplash

Neće uvijek biti onako kako mi želimo. Morat ćemo prolaziti kroz teške situacije. Bit će nam teško, ali tada recimo: “Slab sam, ali Bog je moja snaga!”

Kada smo slabi, povrijeđeni, prolazimo kroz poteškoće, to je prilika da nam Bog da snage. Iako se u ovom trenutku može činiti frustrirajućim ili groznim, trebali bismo vjerovati Bogu da će nas ojačati.

U mnogim slučajevima u Bibliji vidimo kako Bog koristi slabost pojedinca kako bi pridonio Njegovu kraljevstvu. Pavao je jednom prilikom rekao: “Jer kad sam slab, onda sam jak” (2. Korinćanima 12, 10). Borio s onim što opisuje kao trn u tijelu i tri je puta tražio od Gospodina da ga oduzme. Tada Pavao čuje kako mu Gospodin govori:

“Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.” (2. Korinćanima 12, 9)

Hvaliti se svojim slabostima?

“Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak.” (2. Korinćanima 12, 10)

Pavao je došao na takvo mjesto poniznosti da se, umjesto da se hvali svim divnim nebeskim vizijama koje je vidio i otkrivenjima koja je imao, htio pohvaliti samo vlastitom slabošću. Zašto bi se htio pohvaliti svojom slabošću? Svijet se samo želi pohvaliti svojim dostignućima. Ali Pavao shvaća da kad se hvali svojim slabostima, tada Kristova snaga može djelovati kroz njega!

Toliko se puta u životu osjećamo slabo. Život može biti prava borba. Možemo se suočiti s toliko izazova i ponekad ono s čime se suočavamo može biti previše. Ali na tom mjestu slabosti Gospodin želi da predamo svoj ponos i pruža nam nebesku razmjenu. Dajemo mu svoju slabost, a zatim nam On njegovom milošću daje svoju snagu.

Slab sam, ali Bog je moja snaga

Kada đavao najviše gubi? Ne kada se osjećamo sjajno i samopouzdano, kada se događaju divne stvari. Ne, vrag je poražen kada se osjećamo napadnuto i pod pritiskom, kada se osjećamo slabo i bespomoćno i ne znamo što učiniti, kada nismo sigurni kako odgovoriti, kada u svojoj nedoumici i osjećaju slabosti dođemo pred Gospodina i molimo ga za snagu da proživimo još jedan dan Njemu na slavu. Tada pobjeđujemo i tada se kraljevstvo Božje širi obilnije nego ikad prije.

Dragi Isuse, danas se osjećam tako slabo. Zahvaljujem Ti što si mi pružio nebesku razmjenu – moju slabost za Tvoju snagu. Zato Ti dajem slabost i molim Te da me osnažiš svojom milošću. Neka Tvoja snaga djeluje kroz mene. Hvala Ti što kada sam slab, onda sam jak. Kakav si divan Spasitelj! Amen.

PROČITAJTE JOŠ: