Liječnik učinio nemoguće: Slijepi roditelji “vidjeli” sina na ultrazvuku

Liječnik je došao na ideju kako bi slijepi roditelji mogli “dotaknuti i vidjeti” sina na ultrazvuku.

Ultrazvučni pregled je poseban trenutak za buduće roditelje. Međutim, kada su slijepi i ne vide bebu koja će doći na svijet na ultrazvučnom pregledu, teško je doživjeti ovaj trenutak radosti i emocija. Iako su i Melisa i Jaime slijepi od djetinjstva, nikada nisu dopustili da ih to spriječi da ostvare svoje snove i imaju dijete.

Liječnik iznenadio slijepe roditelje

U Kolumbiji, u lučkom gradu Cartagena, na obali Karipskog mora, liječnik se suočio s ovom situacijom. Par slijepih roditelja došao je u njegov ured.

Nakon ultrazvučnog pregleda liječnik je isprintao 3D sliku djeteta kako bi roditelji mogli “dirati” po ustima svog potomka. Zatim ju je ponudio oboma supružnicima, s imenom djeteta na Brailleovom pismu.

U nastavku pogledajte više o ovom događaju.

“Nadamo se da im ovaj dar, 3D ispis lica njihove bebe pomoći da se povežu dok ga ne dotaknu pri rođenju”, napisao je liječnik na Twitteru. Tijekom intervjua za kolumbijski kanal, majka djeteta je priznala: “Kad su mi dali ovaj dar, jedva sam mogla govoriti. Plakala sam, bila je to velika emocija jer to stvarno nisam očekivala. Slika je tako realna i detalji su stvarno impresivni.”

Reagirao je i otac: “Jedinstven je osjećaj prvi put dotaknuti lice svog sina.”