4 slomljene stvari iz Biblije i posljedice njihova slamanja

Ovo je tijelo moje koje se za vas lomi.” (1. Korinćanima 11,24)

Amy Carmichael navodi četiri slomljene stvari iz Biblije i posljedice njihova slamanja.

Razbijeni vrčevi (Suci 7,18-19) – zasjala je svjetlost.

Razbijena alabasterna posudica (Marko 14,3) – izlila se pomast.

Razlomljen kruh (Matej 14,19) – nahranjeni su gladni.

Slomljeno Tijelo (1. Korinćanima 11,24) – svijet je bio spašen.

Držimo povlasticom što ovom popisu kao petu možemo dodati i slomljenu volju, a rezultat će biti život preplavljen mirom i ispunjenjem.

Mnogi koji su prišli križu radi spasenja, nikad nisu tamo bili zbog slamanja svoje volje. Oni mogu biti nježne i blage ćudi, uvijek govoriti šapatom, izvanjski mogu djelovati vrlo duhovno pa ipak mogu imati čeličnu volju koja ih drži podalje od onog najboljeg što Bog ima za njih.

VIDI OVO: Ovo je tijelo moje, koje se za vas daje!

Ponekad se ovo događa s mladim zaljubljenim ljudima koji razmišljaju o braku. Roditelji i prijatelji sa zrelom i mudrom prosudbom mogu vidjeti da taj brak neće funkcionirati. Unatoč tome, tvrdoglavi par odbacuje svaki savjet koji ne želi čuti. Ista nepopustljiva volja koja ih je vodila do oltara, ubrzo će ih odvesti do suca za razvode.

Ovo smo vidjeli kod kršćana koji su odlučni započeti određeni posao premda je očito da nemaju nikakvog iskustva ili potrebne vještine. Suprotno savjetu upućenih kolega, oni ulažu svoj novac i često novac posuđen od bliskih prijatelja. Događa se neizbježno. Posao propada, a vjerovnici dolaze pokupiti komadiće.

VIDI OVO: 6 načina na koje Bog blagoslivlja slomljeno srce

Nije neuobičajeno vidjeti uništavajuće učinke neslomljene volje u kršćanskoj službi. Ona čovjeka i njegovu obitelj odvlači na misijsko polje samo da bi se nakon godinu dana vratili u domovinu uz velik trošak za crkvu koja ih je poslala. Sredstva lakovjernih kršćana potrošena su na financiranje projekta koji je bio čovjekova, a ne Božja ideja – projekta koji se pokazao kontraproduktivnim. Stvara se sukob i nezadovoljstvo jer jedna osoba odbija surađivati s drugima; ona hoće raditi po svome.

Svi se trebamo slomiti, svu svoju nepopustljivost, svu svoju tvrdoglavost, svu svoju samovolju trebamo uzeti i ostaviti je podno križa. Ta čelična volja treba biti položena na žrtvenik. Zajedno s Amy Carmichael moramo reći:

Ti si, moj Gospodine, slomljen bio za mene, daj da ja slomljena iz ljubavi budem za tebe.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com