Slon je tjednima čekao da mu se vrati prijatelj pas – samo pogledajte njihov ponovni susret

Dvoje najboljih prijatelja doslovno sve zajedno rade.

Slonovi su jedni od najinteligentnijih životinja na svijetu, jako su društveni te lako iskazuju osjećaje. Zapravo, prema pisanju National Geographica, strukture u mozgu slona su dosta slične strukturama ljudskog mozga.

Slonovi inače imaju sposobnost komuniciranja s drugim slonovima putem raznih zvukova. Postoji zvuk kojim zovu svoju mladunčad, kojim upozoravaju na opasnost i razni drugi zvukovi.

U Utočištu za slonove u Tennesseeju, stari i bolesni ženski slonovi dobivaju velik i siguran okoliš kako bi mogli proživjeti svoje dane do kraja, okruženi su stručnjacima koji im pomažu u svemu što im je potrebno.

Snimka zaslona: YouTube

Trenutno je 10 slonova u tom utočištu koje nije otvoreno za javnost, a ti se slonovi mogu slobodno igrati jedni s drugima.

Svi slonovi imaju makar jednog prijatelja, drugog slona, osim jedne slonice imenom Tarra. 35-godišnja Tarra ima jako posebnog prijatelja, psa imenom Bella. Dvoje najboljih prijatelja doslovno sve zajedno rade.

Na žalost, Bella je ozlijedila leđa te nije mogla hodati. Morala je provesti gotovo mjesec dana na oporavku.

 Tarra je bila užasno tužna jer je njezina prijateljica bila u bolovima. Nije niti u jednom trenu napustila Bellu. Cijelo vrijeme dok je Bella bila u Centru za oporavak, Tarra je stajala ispred te zgrade i čekala da joj se vrati prijateljica.

Tara je imala priliku slobodno šetati utočištem, ali je puna tri tjedna odlučila stajati u istoj pozi na uglu čekajući Bellu da se napokon vrati.

Predivno je vidjeti da suosjećanje nije samo ljudska emocija.