Smetlar je čuo krikove i spasio tri života iz požara

Steve Whiteman je smetlar koji je čuo krikove i spasio tri života iz požara, a zatim nastavio svoj dan kao i svaki drugi dan.

Na užurbanim ulicama Tiptona u Engleskoj, usred rutinske buke kamiona za smeće, dva neočekivana heroja pojavila su se iz redova sakupljača smeća.

Steve Whitehouse i Kevin Marriott, od milja nazvani “Heroji smetlari”, dokazali su da hrabrost ne poznaje uniformu. Krenuli su u akciju kako bi spasili tri života od sveobuhvatnijeg plamena bijesnog pakla.

Čuli su vapaje u pomoć

Jednog običnog utorka ujutro, sudbina je pozvala Stevea i Kevina da postanu instrumenti spašavanja. Unatoč njihovom zanimanju dovozom smeća, njihova su srca bila sve samo ne jednokratna. Kad su povici za pomoć proparali zrak, nisu gubili vrijeme da krenu u akciju.

“Vidio sam mladu ženu kako vrišti s balkona i sve što sam mogao misliti bilo je da moram doći do nje što je prije moguće”, prisjetio se Steve.

S adrenalinom koji je kolao njegovim venama i hrabrošću koja je poticala svaki njegov korak, Steve se neustrašivo popeo na balkon na prvom katu, ne jednom, ne dvaput, već triput kako bi spasio zarobljeni trio od sigurne propasti.

Usred kaosa, njegov kolega Kevin galantno je išao od vrata do vrata, osiguravajući sigurnost drugih u povezanim gradskim kućama.

Nisu čak ni uzeli slobodan dan

Nakon mučnog spašavanja, žena, muškarac i njihov pas su ozdravili, a životi su im pošteđeni Steveovim brzim akcijama. Steve nije mislio da je učinio ništa herojsko ili da trčanje kroz kućnu vatru opravdava ostatak dana. I Steve i Keving uzeli su kratku stanku i vratili se na posao.

“Otišao sam do Gregga na šalicu čaja i nastavio sam sa svojim dnevnim zadacima”, rekao je. Zatim je otišao vidjeti svoju ženu prije nego što je završio radni dan!

Razmišljajući o čudesnom razvoju događaja, čovjek ne može a da ne vidi ruku više sile u igri. Bog je odlučio djelovati kroz dva obična čovjeka, koristeći njihovu hrabrost i suosjećanje za izvođenje izvanrednih podviga.

NAJNOVIJE!