Kad ovo učinite, zadat ćete smrtni udarac svim sumnjama, strahu i nevjeri

Ali neka ište s vjerom, bez ikakva sumnjanja, jer je onaj koji sumnja sličan morskom valovlju koje vjetar podiže i tamo-amo goni. Takav čovjek neka ne misli da će što primiti od Gospodina” (Jak 1,6-7).

Mnogi kršćani sjede u domu Božjem te mrmljaju i prigovaraju kao da ih Bog ne čuje. Ali Bog čuje naše mrmljanje – optuživanja da se ne brine za nas, insinuacije da nas je pustio da padnemo.

Bog je mene upozorio da ne izgovaram sumnje i strah – ni svojoj ženi, ni prijateljima, ni kolegama. Rekao je da te sumnje donesem njemu i tražim ga da iscijeli moju nevjeru.

VIDI OVO: 8 prekrasnih istina o Bogu za one s velikim sumnjama

Izrael je proveo četrdeset godina u metežu; bilo je mnogo optuživanja, prigovaranja, ljubomore i gorčine. Kakav su bijedan život Izraelci voditi dok su tvrdili da su djeca Božja!

Morate doći na mjesto gdje učite pouzdavati se u njega. Kad to učinite, zadat ćete smrtni udarac svim sumnjama, strahu i nevjeri.

Gdje započinjete? Prvo, pogledajte ravno u ogledalo Riječi Božje! Promotrite svoja djela u proteklih trideset dana. Jeste li prigovarali? Možda ćete odgovoriti: “Pa, prigovarao sam malo, ali nisam prigovarao protiv Boga.” O, da, jeste! Tko god je čuo vaše prigovaranje, sva su ona bila upućena Bogu.

VIDI OVO: Kako se boriti protiv nevjere?

Kamo god pogledam u Bibliji, čitam: “Uzdajte se i ja ću vas provesti! Predajte svoje putove meni.” Što to zahtijeva? Jednostavno da stojite mirno i gledate spasenje Gospodnje. Možda ćete pitati: “Ali što ako se ništa ne dogodi?” Sam taj odgovor otkriva sumnju i strah.

Ljubljeni, okrenite se Bogu i recite mu da odabirete pouzdavati se u Njega i čekati na njegovu pobjedu. Neka vas Bog učini svjedočanstvom svijetu, svjedokom o njegovoj vjernosti. Ljubite ga svim svojim srcem upravo sada i dajte mu sve svoje probleme, svu svoju vjeru i sve svoje povjerenje.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org