SNAGA BOŽJE MILOSTI: Kada posrnete ili padnete, Bog vam uvijek nudi izbavljenje

„Opravdani dakle po vjeri, imamo mir s Bogom po Gospodinu našemu Isusu Kristu, po kome u vjeri i imamo pristup u ovu milost u kojoj stojimo i dičimo se nadom slave Božje. I ne samo to, nego se dičimo i nevoljama, znajući da nevolja rađa postojanost, a postojanost prokušanost, a prokušanost nadu. A nada ne postiđuje, jer je ljubav Božja izlivena u srcima našim po Duhu Svetome koji nam je dan“ (Rimljanima 5,1-5).

Milost je jedna od Božjih najdivnijih darova. Pruža nam sve što trebamo da bismo živjeli u savršenoj slobodi: oproštenje naših grijeha, iscjeljenje naših srca, prebivanje Božjeg Duha Svetoga u nama i pristup da slobodno kultiviramo naš odnos s Njime. Radimo, štujemo i uživamo u životu okruženom Njegovom bezuvjetnom ljubavi. Njegova milost nas podupire, ispunjava i održava.

Budući da nam je oprošteno, Gospodin nam ne odgovara kao neprijateljima, nego kao svojoj dragoj ljubljenoj djeci (Rim 8,15; Ef 5,1). On čuje naše molitve, govori nam i djeluje u naše ime.

Znanje koje živimo pod pokrovom Božje milosti daje nam…

  • Sigurnost o našem položaju. Nitko nas ne može ugrabiti iz Njegove ruke (Ivan 10,28).
  • Hrabrost da živimo za Krista. Ništa što netko čini ili kaže ne može uzdrmati naše pouzdanje u činjenicu tko je Gospodin ili tko smo mi u Njemu.
  • Mir za danas jer se možemo potpuno pouzdati u Njegovu suverenost. Gospodin provodi svoju savršenu volju – i možemo biti sigurni da ništa ne može spriječiti Njegove planove kad surađujemo s Njim.
  • Nadu za budućnost. Ovaj je život tek početak. Jednog dana vidjet ćemo Isusa licem u lice, biti usavršeni kao pojedinci kakve nas je stvorio i živjeti s Njime u našem pravom domu zauvijek.

Gospodin je predan transformaciji svakoga od nas u skladu sa svojim posebnim planom za naše živote. Čak je i Njegova disciplina izraz Njegove milosrdne ljubavi (Heb 12,10). Kada posrnemo ili padnemo, možemo biti sigurni da nas Njegova predivna milost podiže i uvijek nudi izbavljenje.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Crosswalk.com