Majka upozorava na sok koji je uzrokovao jake opekline po licu njezine kćeri

Jedna je majka odlučila izdati upozorenje drugim roditeljima nakon što je sok limete uzrokovao jake opekline po licu njezine kćeri.

Sabrina Miller je prije igre vani svojoj kćeri na lice nanijela puno kreme za sunčanje. Djevojčica imenom Kaleigh se igrala na suncu kada joj je lice počelo gorjeti te su se na njemu počeli pojavljivati veliki plikovi – Sabrina je bila prestravljena.

„Bila sam nekako traumatizirana, plakala sam i pitala se što se događa s njom“, rekla je Sabrina. Tada je otkrila da je njezina kćer opekline dobila zbog kemikalija u nekim namirnicama kao što su limeta, limun, celer i komorač.

Takva reakcija na koži se naziva „margarita opeklina“. Određene kemikalije koje se nalaze u ovakvoj hrani reagiraju s kožom i povećavaju osjetljivost na sune. Prije nego je stavila kremu za sunčanje na kći, Sabrina se bavila citrusnim voćem.

No i sama je dobila ove opekotine. Uznemirena je majka rekla: „Ako ste ikada opekli ruke pod vrelom vodom, ili s parom, ili nešto slično, to je takav osjećaj. Dr. Doris Day je dermatologinja koja je objasnila ovu pojavu.

Citrusno voće sadrži „jedan sastojak koji pojačava osjetljivost kože na sunce.“ Kada se jednom aktivira, može proći i 24 sata da se stanje vrati u normalu, čak i ako operete kožu.

Kako se približava ljeto i sve više boravimo na suncu, treba imati na umu ove savjete.

NAJNOVIJE!